search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 21:48
MENU CLOSE

Ξεκάθαρη προειδοποίηση Μεντβέντεφ: Ενδεχόμενη σύλληψη Πούτιν θα αποτελέσει «κήρυξη πολέμου»

23.03.2023 12:42
med

Σαφή προειδοποίηση προς πάσα κατεύθυνση ότι οποιαδήποτε απόπειρα σύλληψης του Βλαντίμιρ Πούτιν από ξένη χώρα θα ισοδυναμούσε με «κήρυξη πολέμου» εναντίον της Μόσχας, έστειλε την Πέμπτη (23/3) ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

«Ας το φανταστούμε (…) Ο αρχηγός κράτους μιας πυρηνικής δύναμης μεταβαίνει ας πούμε για παράδειγμα στη Γερμανία και συλλαμβάνεται. Τι είναι αυτό; Μια κήρυξη πολέμου εναντίον της Ρωσίας», επεσήμανε την ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας και σήμερα δεύτερος στην ιεραρχία του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας.

Αν αυτό συμβεί, τότε «όλες οι δυνατότητές μας, πυραυλικές και άλλες, θα πέσουν πάνω στην Μπούντεσταγκ, το γραφείο του καγκελαρίου και ούτω καθεξής», πρόσθεσε ο Μεντβέντεφ.

Η συγκεκριμένη παραστατική προειδοποίηση πραγματοποιήθηκε αφού το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, που έχει την έδρα του στη Χάγη, εξέδωσε την περασμένη εβδομάδα ένταλμα σύλληψης εναντίον του Πούτιν για το έγκλημα πολέμου της «απέλασης» παιδιών στο πλαίσιο της επίθεσης της Μόσχας εναντίον της Ουκρανίας.

Χθες, Τετάρτη (22/3) το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο κατήγγειλε τις «απειλές» εναντίον του που προέρχονται από τη Μόσχα, αφού η ρωσική δικαιοσύνη ανακοίνωσε πως αρχίζει ποινική έρευνα σε βάρος δικαστών του και του εισαγγελέα του, του Καρίμ Καν.

Η Ρωσία, η οποία δεν αναγνωρίζει τη δικαιοδοσία του ΔΠΔ, χαρακτήρισε «άκυρο και μηδέποτε γενόμενο» το ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Πούτιν.

Διαβάστε επίσης:

Τραμπ: Διασκέδαζε στη Φλόριντα περιμένοντας να… συλληφθεί – «Ήταν ευδιάθετος και χαμογελαστός»

Σι και Πούτιν βάζουν δύσκολα στις ΗΠΑ

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση κόλαφος για την Τουρκία – Γέμισαν οι φυλακές με αντιπάλους του Ερντογάν

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 21:45