search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 01:41
MENU CLOSE

Τέμπη: Στον ανακριτή όλα τα έγγραφα για την επικινδυνότητα των σιδηροδρόμων – «Δεν υπάρχει τηλεδιοίκηση στη Λάρισα»

23.03.2023 16:43
treno-tempi-1-new

Επί 3 ώρες κατέθεταν στον εφέτη ανακριτή οι πρόεδροι των συνδικαλιστικών σωματείων της Hellenic Train και του ΟΣΕ για την υπόθεση του δυστυχήματος στα Τέμπη

Πρόκειται για τον πρόεδρο του σωματείου μηχανοδηγών ΟΣΕ Κώστα Δεληγούνια, τον πρόεδρο του επιχειρησιακού σωματείου εργαζομένων της Hellenic Train Νίκο Λάζου, και τον πρόεδρο της πανελλήνιας ομοσπονδίας σιδηροδρομικών Γιάννη Ντίτσα.

Παρουσίασαν έγγραφα και εξώδικα που είχαν σταλεί στις αρμόδιες αρχές όλο το προηγούμενο διάστημα σχετικά με την επικινδυνότητα των σιδηροδρομικών διαδρομών. Ο καθένας από την μεριά του κατέθεσε στοιχεία, έγγραφα και ανακοινώσεις των σωματείων που αφορούσαν καταγγελίες και άλλα αιτήματα των εργαζομένων για διάφορα προβλήματα που υπήρχαν κατά καιρούς στον ΟΣΕ.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, τόσο ο εκπρόσωπος των μηχανοδηγών, όσο ο εκπρόσωπος του επιχειρησιακού σωματείου της Hellenic Train και ο εκπρόσωπος των υπαλλήλων του σιδηροδρόμου, είπαν ότι θα έπρεπε να έχουν γίνει έργα που δεν έγιναν, έθεσαν ζητήματα ασφάλειας, μίλησαν για την τηλεδιοίκηση που δεν υπάρχει πάρα σε κάποιους συγκεκριμένους σταθμούς και όχι στον σταθμό της Λάρισας, και ανέφεραν ότι τα προβλήματα είναι η έλλειψη προσωπικού και έργων.

Την Παρασκευή απολογούνται οι δύο σταθμάρχες που έπρεπε να είναι στη θέση τους μέχρι τις 11 το βράδυ και φέρεται να έφυγαν νωρίτερα. Κατηγορούνται για διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο πολλών ανθρώπων και είναι κακούργημα.

Στόχος του ανακριτή, ο οποίος συνεχίζει την διαδικασία της έρευνας, είναι να συγκεντρώσει επιπλέον στοιχεία που θα ρίξουν φως στην υπόθεση της τραγωδίας στα Τέμπη, να κατανοηθούν τα αίτια του δυστυχήματος και να αποκαλυφθούν οι ευθύνες.

Διαβάστε επίσης:

Άλκης Καμπανός: «Ήθελαν να σκοτώσουν» κατέθεσε φίλος του (video)

25η Μαρτίου: Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν για τις παρελάσεις – Αναλυτικά οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Υποθηκοφυλακείο Αθηνών: Εικόνες ντροπής – Ατελείωτες ουρές, σε υπολογιστή… τοίχου η σειρά προτεραιότητας (videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 00:05