search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 17:48
MENU CLOSE

Παθαίνουμε «Vertigo» με τον… Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ

24.03.2023 18:08
vertifo-robert-downey-1-new

Στον «χορό» των διασκευών συνεχίζει το Χόλιγουντ, που βρίσκεται εδώ και πολλά χρόνια σε αδιέξοδο.

Αυτή τη φορά η Paramount Pictures πρόκειται να… απλώσει τα χέρια της σε ένα κλασικό θρίλερ αγωνίας, ένα αριστούργημα, ίσως την καλύτερη ταινία όλων των εποχών και ήδη παθαίνουμε… «Vertigo».

Το κινηματογραφικό στούντιο έχει αποκτήσει τα δικαιώματα για τη διασκευή του εμβληματικού ψυχολογικού θρίλερ του 1958 του Άλφρεντ Χίτσκοκ, «Vertigo» (O Δεσμώτης του Ιλίγγου).

Μέχρι στιγμής ο σταρ ταινιών της Marvel, Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, αναμένεται να είναι ο ηθοποιός που θα εμφανιστεί στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ πρόκειται να αναλάβει και την παραγωγή της ταινίας με τη σύζυγό του Σούζαν Ντάουνι και την εταιρεία παραγωγής τους Team Downey μαζί με τους Τζον Ντέιβις και Τζον Φοξ μέσω της Davis Entertainment.

Ο Στίβεν Νάιτ δημιουργός της σειράς Peaky Blinders πρόκειται να γράψει το σενάριο, σύμφωνα με το Variety.

Στην πρώτη ταινία «Vertigo» ο Τζέιμς Στιούαρτ πρωταγωνιστεί ως Τζον «Σκότι» Φέργκιουσον, αστυνομικό ντετέκτιβ του Σαν Φρανσίσκο, ο οποίος συνταξιοδοτείται λόγω ενός παραλυτικού φόβου για τα ύψη που προκαλείται από σοβαρό περιστατικό ιλίγγου. Ενας παλιός του φίλος και εφοπλιστής, τον προσλαμβάνει για να παρακολουθεί την νευρωτική, με τάσεις αυτοκτονίας, γυναίκα του, Μαντλέν. Ο αστυνομικός την ερωτεύεται, αλλά αδυνατεί να την σώσει όταν αυτή επιχειρεί ένα πήδημα θανάτου από… ψηλά. Καιρό μετά, κι ενώ προσπαθεί να ξεφύγει από τις εμμονές του, θα ξανασυναντήσει την νεκρή του αγάπη στο πρόσωπο της μελαχρινής Τζούντι.

Η ταινία έγινε τεράστια επιτυχία και το ριμέικ στοχεύει να αναδημιουργήσει το κλασικό φιλμ θρίλερ και μυστηρίου και να είναι… αντάξιο της ταινίας του Χίτσκοκ «φέρνοντας την ιστορία στη σύγχρονη εποχή». Βέβαια, η ταινία του 1958 δεν έχει κάποιο πρόβλημα για θέαση στη σύγχρονη εποχή, ενώ οι παραγωγοί θα έχουν τουλάχιστον δύσκολο έργο… αν όχι ακατόρθωτο…

Διαβάστε επίσης:

Ταινίες Πρώτης Προβολής: Περιπέτεια, δράμα και «Ο Άντρας των Ονείρων μου»

Φουντώνουν οι φήμες για επανένωση των Oasis (Photo/Videos)

ΚΘΒΕ: Ο διαχρονικός Μολιέρος και ο απολαυστικός Πελτέκης !

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 17:48