search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 03:51
MENU CLOSE

Ζέβρα το έσκασε από ζωολογικό κήπο – Δείτε βίντεο από την τρίωρη περιπλάνησή της στους δρόμους της Σεούλ

24.03.2023 19:49
zebra seoul

Μια αρσενική ζέβρα χάθηκε στην πρωτεύουσα της Νότιας Κορέας την Πέμπτη, περπατώντας σε πολυσύχναστους δρόμους και σοκάκια για ώρες προτού την εντοπίσουν και μετά από ηρεμιστική δόση να την γυρίσουν πίσω στον ζωολογικό κήπο.

Βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν το 3χρονο άγριο ζώο με το όνομα Sero να καλπάζει στην περιοχή Gwangjin της Σεούλ εν μέσω μεγάλης κίνησης, να κάνει βόλτες σε στενά σοκάκια σε κατοικημένες γειτονιές και να περνάει από διαβάσεις καθώς τριγυρνούσε στην πόλη.

Οι πυροσβέστες που στάλθηκαν στο σημείο αργότερα παρέσυραν το ζώο σε ένα δρομάκι, όπου του δώθηκε ηρεμιστικό και το μετέφεραν πίσω στο Children’s Grand Park, στα ανατολικά της Σεούλ.

Σύμφωνα με τον πυροσβεστικό σταθμό του Gwangjin-gu, οι αξιωματικοί έλαβαν την πρώτη αναφορά στις 3:43 μ.μ. σχετικά με μια ζέβρα που περιπλανιόταν ελεύθερη.

Καθώς μια ομάδα αξιωματικών της πυροσβεστικής μετέβη στην αναφερόμενη τοποθεσία, εντόπισαν τη ζέβρα να τρέχει προς την αντίθετη κατεύθυνση, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να την καταδιώξουν, δήλωσε στο CNN ένας αξιωματούχος.

Οι αστυνομικοί απέκλεισαν τη διαδρομή διαφυγής της από ένα δρομάκι με φράχτες ασφαλείας, πυροσβεστικά οχήματα και αστυνομικά αυτοκίνητα για να περιμένουν να φτάσουν οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου.

Οι πυροσβέστες απέφυγαν να χρησιμοποιήσουν αναισθητικό για ζώα κατόπιν αιτήματος του ζωολογικού κήπου.

Μια ομάδα που εστάλη από τον ζωολογικό κήπο έφτασε περίπου μισή ώρα αργότερα για να χορηγήσει επτά δόσεις μυοχαλαρωτικού που τελικά ηρέμησαν τη ζέβρα.

Οι αστυνομικοί φόρτωσαν τον Sero στο όχημα με προορισμό τον ζωολογικό κήπο γύρω στις 6:00 μ.μ., τερματίζοντας τη σπάνια εξόρμησή του.

Και οι δύο γονείς του Sero πέθαναν από ασθένεια πέρυσι και από τότε εμφανίζει επαναστατικές συμπεριφορές, είπε στο CNN η Kim Jae-yun, αξιωματούχος του ζωολογικού κήπου. Μια φορά, προσπάθησε να τσακωθεί με ένα καγκουρό της διπλανής πόρτας, είπε.

Το 2005, έξι ελέφαντες δραπέτευσαν επίσης από το ίδιο πάρκο, μπήκαν σε εστιατόρια και ένα σχολείο, αφήνοντας μια γυναίκα τραυματισμένη.

Ο ζωολογικός κήπος φιλοξενεί σχεδόν 3.000 ζώα που αποτελούνται από 350 είδη, από λιοντάρια και καμηλοπαρδάλεις μέχρι δελφίνια και εξωτικά πουλιά, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του.

Διαβάστε επίσης:

25η Μαρτίου: Ισχυρότερη από ποτέ η συμμαχία των ΗΠΑ με την Ελλάδα, το μήνυμα του Μπάιντεν για την εθνική επέτειο

O Μακρόν βγάζει το πολυτελές ρολόι του σε τηλεοπτική συνέντευξη – «Πόλεμος» στο διαδίκτυο για την αξία του (Videos)

Βασιλιάς Κάρολος: Τα… δηλητηριώδη σχόλια βρετανικών ΜΜΕ κατά του Μακρόν για την αναβολή της επίσκεψης στη Γαλλία (videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 01:20