search
ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 08:30
MENU CLOSE

Φλόριντα: Έχασε τη δουλειά της επειδή έδειξε το άγαλμα του Δαυίδ στους μαθητές της

25.03.2023 12:16
school

Διευθύντρια σχολείου στη Φλόριντα των ΗΠΑ αναγκάστηκε να παραιτηθεί από τη θέση της, όταν ο πρόεδρος του σχολικού συμβουλίου την ενημέρωσε πως είτε θα παραιτηθεί, είτε θα απολυθεί επειδή έδειξε στους μαθητές το άγαλμα του Μιχαήλ Άγγελου.

Ο λόγος της παραπάνω απόφασης δεν κατέστη σαφής, ωστόσο η πρώην διευθύντρια εκτιμά πως σχετίζεται με τα παράπονα ορισμένων γονιών αναφορικά με το μάθημα για την τέχνη της Αναγέννησης.

«Με λυπεί που η θητεία μου εδώ έπρεπε να τελειώσει με αυτόν τον τρόπο» δήλωσε η πρώην διευθύντρια, τονίζοντας πως το σχολείο υποχρεούται από το νόμο να διδάσκει μαθήματα αναγεννησιακής τέχνης σε μαθητές της έκτης τάξης, συνήθως παιδιά ηλικίας 11 και 12 ετών, ως ένα μικρό μέρος του ετήσιου προγράμματος σπουδών.

«Τα γονικά δικαιώματα υπερισχύουν όλων των άλλων»

Το σχολικό συμβούλιο θέσπισε πριν από δύο μήνες έναν κανόνα που απαιτεί την ενημέρωση των γονέων δύο εβδομάδες πριν από τη διδασκαλία οποιασδήποτε «δυνητικά αμφιλεγόμενης» πληροφορίας.

Μιλώντας στη Huffington Post, ο πρόεδρος του σχολικού συμβουλίου ανέφερε πως το περιστατικό με το γνωστό γλυπτό ήταν «ένα από τα πολλά» θέματα που αφορούσαν την πρώην διευθύντρια.

Επισήμανε πως ο ίδιος ασκούσε πιέσεις για νομοθετική ρύθμιση που θα δίνει στους γονείς ακόμη περισσότερο έλεγχο στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση των μαθητών, τονίζοντας πως «τα γονικά δικαιώματα υπερισχύουν όλων των άλλων».

Διαβάστε επίσης:

Γκόρντον Μουρ: Πέθανε ο συνιδρυτής της Intel

ΗΠΑ: Ανεμοστρόβιλος «ισοπέδωσε» περιοχές στο δυτικό Μισισίπι – Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών (Videos)

Τυνησία: Νέο ναυάγιο με 34 αγνοούμενους μετανάστες

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 08:29