search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 05:07
MENU CLOSE

ΗΠΑ: Ανεμοστρόβιλος «ισοπέδωσε» περιοχές στο δυτικό Μισισίπι – Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών (Videos)

25.03.2023 10:08
tornado

Τουλάχιστον 21 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από ανεμοστρόβιλο που «σάρωσε» την πόλη Ρόλιν Φορκ του Μισισίπι, στις ΗΠΑ, το βράδυ της Παρασκευής.

Σύμφωνα με το NBCnews, ο δήμαρχος του Ρόλιν Φορκ -μιας πόλης με πληθυσμό 1.800 κατοίκων- δήλωσε ότι οι ζημιές ήταν εκτεταμένες, ενώ υπάρχουν αναφορές για ζημιές και εγκλωβισμένους και στην κοινότητα Silver City, στην οποία κατοικούν περίπου 220 άνθρωποι.

Σύμφωνα με την αμερικανική Μετεωρολογική Υπηρεσία, που είχε προειδοποιήσει για τον φαινόμενο με αποτέλεσμα οι περιοχές να κυρηχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ο ανεμοστρόβιλος έπληξε τις πόλεις Silver City και Rolling Fork αφήνοντας πίσω μεγάλες καταστροφές.

«Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο», δήλωσε στο CNN η κάτοικος Μπράντι Σόουα. »Αυτή ήταν μια σπουδαία μικρή πόλη και τώρα χάθηκε», συνέχισε.

Η Σόουα δήλωσε ότι ο ανεμοστρόβιλος προκάλεσε ζημιές σε σπίτια και κτίρια, ξερίζωσε δέντρα και έριξε γραμμές ηλεκτροδότησης στο Rolling Fork, το οποίο βρίσκεται περίπου 55 μίλια βορειοδυτικά του Τζάκσον.

«Η φίλη μου παγιδεύτηκε στο σπίτι, αλλά τη βγάλαμε έξω», δήλωσε η Σόουα, προσθέτοντας ότι υπάρχουν άνθρωποι που βρίσκονται ακόμη παγιδευμένοι στα σπίτια τους.

Στην περιοχή δεν υπάρχει ηλεκτροδότηση.

Διαβάστε επίσης:

Τυνησία: Νέο ναυάγιο με 34 αγνοούμενους μετανάστες

Ουκρανία: Ο Ζελένσκι βασίζεται στην Παγκόσμια Τράπεζα για την ανοικοδόμηση της χώρας

Γαλλία: Οργή για τη νέα «Μαρία Αντουανέτα» – Γιατί ο Μακρόν ζήτησε την ακύρωση της επίσκεψης του Καρόλου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 01:15