search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 13:59
MENU CLOSE

Ουκρανία: Ο Ζελένσκι βασίζεται στην Παγκόσμια Τράπεζα για την ανοικοδόμηση της χώρας

25.03.2023 09:07
Ukraine_new

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας δήλωσε ότι βασίζεται στην υποστήριξη της Παγκόσμιας Τράπεζας σε ό,τι αφορά την επιχείρηση ανοικοδόμησης της χώρας του μετά τη ρωσική εισβολή.

Είπε ότι συναντήθηκε με εκπροσώπους του διεθνούς χρηματοπιστωτικού ιδρύματος, με τους οποίους συζήτησε τρόπους για την οικονομική στήριξη αυτού του απαιτητικού εγχειρήματος.

«Όπως είναι φυσικό, επικεντρωθήκαμε στην ανοικοδόμηση – και σε ό,τι χρειάζεται να γίνει σε πολλές πόλεις και χωριά της Ουκρανίας που έχουν υποστεί δεινά από τις τρομοκρατικές επιθέσεις των κατακτητών», ανέφερε ο Ζελένσκι σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του αργά το βράδυ της Παρασκευής.

Η Παγκόσμια Τράπεζα εκτιμά ότι οι καταστροφές που προκλήθηκαν σε κτήρια και υποδομές της Ουκρανίας κατά τον πρώτο χρόνο της ρωσικής εισβολής, υπολογίζονται σε περίπου 135 δισεκατομμύρια δολάρια. Το συνολικό κόστος της ανοικοδόμησης και της οικονομικής ανάκαμψης της Ουκρανίας από αυτόν τον πόλεμο εκτιμάται πως θα ξεπεράσει τα 410 δισεκατομμύρια δολάρια την επόμενη δεκαετία.

Μόνο για την επιχείρηση απομάκρυνσης των ερειπίων υπολογίζεται ότι θα χρειαστούν περισσότερα από 5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Διαβάστε επίσης:

Γαλλία: Οργή για τη νέα «Μαρία Αντουανέτα» – Γιατί ο Μακρόν ζήτησε την ακύρωση της επίσκεψης του Καρόλου

Τραμπ: Απειλεί με «θάνατο και καταστροφή» αν του ασκηθεί δίωξη για τον χρηματισμό της Στόρμι Ντάνιελς

Ανησυχία για την υπερβολική αστυνομική βία στη Γαλλία εκφράζει το Συμβούλιο της Ευρώπης

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 13:55