search
ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 14:12
MENU CLOSE

Ορλάντο Μπλουμ: Συνάντηση με Ζελένσκι – Οι αστέρες που είναι στο πλευρό των Ουκρανών (Video)

27.03.2023 14:26
orlando-ukraine-new

Από το Χόλιγουντ βρέθηκε στην πρώτη γραμμή της πολιτικής ο Ορλάντο Μπλουμ, ο οποίος επισκέφτηκε την Ουκρανία, συναντήθηκε με τον πρόεδρο Ζελένσκι για να εκφράσει τον θαυμασμό του για «τη δύναμη των Ουκρανών που είναι πηγή έμπνευσης» και για να καταδικάσει τον Πούτιν για τα «τρομακτικά» εγκλήματα που όπως είπε έχουν διαπράξει οι Ρώσοι εναντίον των παιδιών στην Ουκρανία.

Ο Ορλάντο Μπλουμ είναι πρεσβευτής καλής θέλησης της UNICEF και στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Ουκρανία πήγε στο Ιρπίν, το Ντεμίντιβ και το Κίεβο, όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο Ζελένσκι.

Είναι η πρώτη φορά που ο Ορλάντο Μπλουμ επισκέπτεται την Ουκρανία από το 2016. Ο σταρ των ταινιών «Πειρατές της Καραϊβικής» και «Ο άρχοντας των δακτυλιδιών» συναντήθηκε την Κυριακή με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στο προεδρικό μέγαρο του Κιέβου, όπου συζήτησαν τα προγράμματα ανθρωπιστικής βοήθειας και ανοικοδόμησης που αφορούν στα παιδιά της Ουκρανίας.

Ο Ορλάντο Μπλουμ επισήμανε ότι οι προσπάθειες του προέδρου Ζελένσκι «αντανακλώνται στο κουράγιο και την αποφασιστικότητα που δείχνει ο ουκρανικός λαός» και τον διαβεβαίωσε ότι «ο κόσμος παρακολουθεί» τι συμβαίνει στην Ουκρανία.

Οι δύο άνδρες είχαν μια πολύ θερμή συνάντηση, δεδομένου ότι τους ενώνει και το επαγγελματικό παρελθόν του Ζελένσκι, ο οποίος ήταν ηθοποιός πριν μπει στον πολιτικό στίβο.

Ο Ζελένσκι ευχαρίστησε τον Μπλουμ για την επίσκεψη, για την οποία είπε ότι έχει ένα «ισχυρό» μήνυμα προς την πλευρά της Ρωσίας.

Τον τελευταίο χρόνο πολλοί αστέρες της βιομηχανίας του θεάματος έχουν επισκεφτεί την Ουκρανία σε ένδειξη συμπαράστασης ή έχουν αναλάβει πρωτοβουλίες για τη συγκέντρωση δωρεών.

Μεταξύ αυτών ο Λεονάρντο ΝτοΚάπριο, που έχει δωρίσει 10 εκατομμύρια δολάρια στο International Visegrad Fund, για την στήριξη της Ουκρανίας και ο Ντέιβιντ και η Βικτόρια Μπέκαμ, που δώρισαν 1,2 εκατομμύρια ευρώ για να υποστηρίξουν το έργο της UNICEF.

Επίσης η Μίλα Κούνις, η οποία γεννήθηκε στην Ουκρανία και ο σύζυγός της, Άστον Κούτσερ, έχουν συγκεντρώσει δωρεές άνω των 30 εκατομμυρίων ευρώ για τους Ουκρανούς πρόσφυγες μέσω της καμπάνιας GoFundMe, στην οποία οι ίδιοι έβαλαν περίπου 3 εκατομμύρια ευρώ.

Από την έναρξη του πολέμου την Ουκρανία έχουν επισκεφτεί οι ηθοποιοί Σον Πεν, Αντζελίνα Τζολί –η οποία είναι πρέσβειρα καλής θέλησης της UNICEF- ο σκηνοθέτης Κάρι Φουκουνάγκα, ο ηθοποιός Μπεν Στίλερ και η ηθοποιός Τζέσικα Τσαστέιν, ο ηθοποίος, σκηνοθέτης και σεναριογράφος Λίεβ Σράιμπερ, ο Ιρλανδός ηθοποιός Τζακ Γκλίζον και ο Αμερικανός σεναριογράφος Μπο Γούιλιμον.

Διαβάστε επίσης:

Nord Stream: Θέμα αποζημιώσεων για το σαμποτάζ ανοίγει η Μόσχα

Γερμανία: «Νεκρώνει» από την απεργία εργαζόμενων σε σιδηροδρόμους, λιμάνια και αεροδρόμια – Κατά της ακρίβειας (Video/Photo)

Ισραήλ: Νύχτα μαζικών διαδηλώσεων κατά Νετανιάχου – Τι προκάλεσε την οργή, έκκληση ΗΠΑ για συμβιβαστική λύση (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 14:12