search
ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 09:48
MENU CLOSE

ΗΠΑ: Γιατί ξέσπασε διαμάχη ανάμεσα στην Adidas και το κίνημα Black Lives Matter

29.03.2023 11:38
adidas_black_lives_matter.new

Στην αμερικανική υπηρεσία κατοχύρωσης εμπορικών σημάτων προσέφυγε η Adidas ζητώντας να απορριφθεί αίτηση που κατέθεσε το κίνημα Black Lives Matter για να κατοχυρώσει το δικό του σήμερα, που έχει τρεις παράλληλες λωρίδες.

Η Adidas υποστηρίζει ότι το σήμα που θέλει να κατοχυρώσει το Black Lives Matter μπορεί να είναι παραπλανητικό για το κοινό και να το παραπέμπει στο σήμα κατατεθέν της μεγάλης εταιρίας αθλητικών ειδών.

Το ίδρυμα που στηρίζει το κίνημα Black Lives Matter, με την επωνυμία BLM Global Network Foundation, έχει υιοθετήσει ως logo τρεις παράλληλες λεπτές λωρίδες κίτρινου χρώματος, που τοποθετούνται οριζόντια κάτω από το λεκτικό Black Lives Matter, που αναπτύσσεται σε τρεις σειρές.

Η Adidas όμως στην ένσταση που κατέθεσε στην αρμόδια υπηρεσία των ΗΠΑ υποστηρίζει ότι το σήμα αυτό μπορεί να προκαλέσει σύγχυση με το δικό της διάσημο σήμα-κατατεθέν, που αποτελείται από τρεις άνισες λευκές λωρίδες, που τοποθετούνται παράλληλα, αλλά σε γωνία 45 μοιρών με μαύρο φόντο. Το σήμα της Adidas υπάρχει σε όλη τη γκάμα των προϊόντων που διαθέτει προς πώληση, όπως παπούτσια, μπλούζες, καπέλα και τσάντες.

Ο Guardian ζήτησε κάποιο σχόλιο από τις δύο πλευρές, αλλά μέχρι στιγμής καμία δεν έχει ανταποκριθεί.

Η γερμανική εταιρία Adidas αναφέρει στην ένστασή της ότι χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο logo από το 1952 και έχει αποκτήσει «διεθνή φήμη και τρομερή δημόσια αναγνωρισιμότητα». Η εταιρεία έχει κάνει περισσότερες από 90 μηνύσεις και έχει υπογράψει τουλάχιστον 200 συμφωνίες για συμβιβασμούς από το 2008, σε υποθέσεις που αφορούν το logo της.

Το ίδρυμα Black Lives Matter Global Network Foundation είναι η πιο γνωστή οργάνωση που υποστηρίζει το αποκεντρωμένο κίνημα Black Lives Matter, αφότου άρχισε να λειτουργεί πριν από μία δεκαετία, για να καταγγέλλει την αστυνομική βία εναντίον των μαύρων.

Το ίδρυμα κατέθεσε τον Νοέμβριο του 2020 αίτημα στην ομοσπονδιακή υπηρεσία κατοχύρωσης σημάτων των ΗΠΑ για να εγκρίνει το σήμα με τις τρεις παράλληλες κίτρινες γραμμές, ώστε να μπορεί να το χρησιμοποιεί σε προϊόντα που διαθέτει για την οικονομική στήριξη της οργάνωσης. Η Adidas όμως ισχυρίζεται ότι αυτό το σήμερα μπορεί να μπερδέψει το κοινό και οι καταναλωτές να θεωρούν ότι υπάρχει κάποια σύνδεση μεταξύ των προϊόντων που παράγουν οι δύο πλευρές.

Το ίδρυμα Black Lives Matter έχει προθεσμία μέχρι τις 6 Μαϊου για να καταθέσει τις απόψεις του για το θέμα.

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Η Όντρεϊ Χέιλ που αιματοκύλησε το σχολείο στο Τενεσί κατείχε νόμιμα 7 όπλα – Άφησε «μανιφέστο» (videos)

Σοκ και οργή στο Μεξικό: Άφησαν 38 μετανάστες να καούν ζωντανοί – Βίντεο ντοκουμέντο από τη φωτιά σε κέντρο κράτησης

Ισημερινός: 11 νεκροί και 67 αγνοούμενοι από τη φονική κατολίσθηση – «Αν βρούμε κάτι, θα είναι πτώματα…» (photos/videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 09:47