search
ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 12:27
MENU CLOSE

«The Lord of the Rings»: Στα «κάγκελα» η PETA για τον θάνατο αλόγου στα γυρίσματα της σειράς

29.03.2023 11:23
lord_of_the_rings_seira_1200-700_2_new
credit: imdb

Αναστάτωση προκλήθηκε στo «Lord of the rings: The rings of power» όταν άλογο που παίζει στη σειρά του Amazon Prime Videos ξεψύχησε σε προθέρμανση για πρόβα σκηνής από ανακοπή καρδιάς.

«Με βαθιά θλίψη επιβεβαιώνουμε ότι ένα από τα άλογα της παραγωγής πέθανε», δήλωσε εκπρόσωπος της Amazon studios. «Το περιστατικό συνέβη όταν το άλογο προετοιμαζόταν για τις πρόβες. Τα γυρίσματα δεν είχαν αρχίσει, εκείνη την ημέρα. Κτηνίατρος αλλά και εκπρόσωπος της American Humane Association (σ.σ. οργάνωση η οποία ιδρύθηκε το 1877 και δεσμεύεται να διασφαλίζει την ασφάλεια, την ευημερία και την ευημερία των ζώων), ήταν παρόντες εκείνη την ώρα. Η νεκροψία από ανεξάρτητη υπηρεσία επιβεβαίωσε ότι το άλογο πέθανε από καρδιακή ανεπάρκεια».

Το άλογο ήταν ένα από τα περίπου 30 που υπήρχαν στο πλατό εκείνη την ημέρα, όλα από την εξειδικευμένη εταιρεία «The Devil’s Horsemen», η οποία έχει προμηθεύσει άλογα για πολλές σειρές, συμπεριλαμβανομένου του «Game of Thrones». Πρόκειται κατά τα φαινόμενα για την πρώτη θανάσιμη απώλεια ζώου στα γυρίσματα στην 50χρονη ιστορία της εταιρείας. Το άλογο λέγεται ότι δεν είχε παρουσιάσει προηγούμενα προβλήματα υγείας και βρισκόταν σε ξεχωριστό μέρος μαζί με άλλα 20 άλογα πριν το μοιραίο.

Η οργάνωση PETA, για τα δικαιώματα των ζώων, καλεί την παραγωγή της σειράς «να πάψει να εκμεταλλεύεται τα ζώα».

«Φαίνεται ότι οι υποχθόνιες συνθήκες διαβίωσης με τα Ορκς έχουν την ευκολία τους για τους παραγωγούς του “Άρχοντα των Δακτυλιδιών”, επειδή έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν την τεχνολογία Δημιουργίας Χαρακτήρων μέσω υπολογιστή, να στήνουν μηχανισμούς και άλλες μεθόδους οι οποίες αν χρησιμοποιούνταν  και σε σκηνές με ζώα δεν θα οδηγούσαν τα ευάλωτα άλογα σε θάνατο στο πλατό», δήλωσε η αντιπρόεδρος της PETA, Λίσα Λάνγκ και συνέχισε με αυστηρή προειδοποίηση: «Η PETA καλεί τους δημιουργούς της σειράς, αλλά και όλους τους άλλους παραγωγούς, να αναλάβουν μια νέα πρόκληση και να μην χρησιμοποιούν αληθινά άλογα. Αν δεν μπορούν να αποφύγουν την εκμετάλλευση των ζώων για την Τέχνη τους θα πρέπει να βρουν λύση, διότι κανείς δεν θέλει να δει οπτικοακουστικό περιεχόμενο με θέμα τους βασανισμούς ζώων σε τηλεοπτικές σειρές».

Σε γενικές γραμμές, οι εταιρίες παραγωγής ταινιών και τηλεοπτικών σειρών έχουν γίνει πολύ πιο προσεκτικές όσον αφορά τη μεταχείριση των ζώων στα γυρίσματα τις τελευταίες δύο δεκαετίες, αναφέρει το «Hollywood Reporter». Ωστόσο, οποιοσδήποτε θάνατος ζώου, ανεξαρτήτως υπαιτιότητας, προκαλεί αντιδράσεις εν μέσω μιας συνεχιζόμενης πίεσης από ακτιβιστές προς τις εταιρείες  να χρησιμοποιούν την ψηφιακή τεχνολογία αντί για ζώα, όποτε αυτό είναι δυνατόν.

Ένα από τα πιο διαβόητα περιστατικά ήταν στη σειρά «Luck» του HBO το 2012, στην οποία τρία άλογα πέθαναν κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων και το δίκτυο ακύρωσε τη σειρά μετά από μία σεζόν έπειτα από αντιδράσεις και ανησυχίες για την ασφάλεια των ζώων. Πέρυσι, στη σειρά «The Gilded Age» του HBO είχε επίσης σημειωθεί θάνατος αλόγου, ο οποίος, σύμφωνα με το δίκτυο, οφειλόταν σε φυσικά αίτια.

Στο μεταξύ ο κύκλος με τα επόμενα –νέα– έξι επεισόδια της σειράς αναμένεται να ανέβουν στην συνδρομητική πλατφόρμα Prime Video της Amazon εντός του 2024.

Διαβάστε επίσης:

ΕΡΤ: Σε αντίστροφη μέτρηση για το νέο θεματικό ιντερνετικό ραδιόφωνο

ΕΣΗΕΑ για Μαρινάκη: Προσβλητικές συμπεριφορές δεν γίνονται ανεκτές

Όλγα Τρέμη: Πώς αντέδρασε όταν τη ρώτησαν για τις δηλώσεις του Ανδρέα Μικρούτσικου (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 12:25