search
ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 21:14
MENU CLOSE

ΕΡΤ: Σε αντίστροφη μέτρηση για το νέο θεματικό ιντερνετικό ραδιόφωνο

29.03.2023 09:49
ertecho new

Ανοίγει κι άλλο η βεντάλια επιλογών του ιντερνετικού ραδιοφωνικού κόμβου ERTecho της ΕΡΤ με την προσθήκη ενός ακόμη εξειδικευμένου σταθμού.

Η έναρξη λειτουργίας του έχει προσδιοριστεί για την Κυριακή του Πάσχα, 16 Απριλίου.

Η επιλογή της ημερομηνίας δεν έγινε τυχαία. Το νέο διαδικτυακό ραδιόφωνο της ΕΡΤ θα μεταδίδει αποκλειστικά και μόνον ελληνική παραδοσιακή μουσική.

Το -με πιλοτικό τίτλο- dimotika θα μεταδίδει 24 ωρες το 24ωρο, μόνον παραδοσιακά τραγούδια και δημοτικές ορχηστρικές μουσικές, χωρίς επανάληψη μέσα στην ημέρα και χωρίς διακοπές.

Η δισκοθήκη του καινούργιου διαδικτυακού ραδιοσταθμού θα περιλαμβάνει και τραγούδια αλλά και συνθέσεις που έχουν ηχογραφηθεί από νέα μουσικά συγκροτήματα, ενώ έχουν γίνει και γίνονται ηχογραφήσεις κλασικών δημοτικών τραγουδιών και μουσικών με σύγχρονη ματιά μεν, χωρίς όμως υπερβολές.

Την ανεξάντλητη δισκοθήκη του ιντερνετικού ραδιοσταθμού της Ελληνικής Ραδιοφωνίας έχει επιμεληθεί, με τους ειδικούς της ΕΡΑ, ο ερευνητής- μελετητής της μουσικής παράδοσής μας, Νίκος Διονυσόπουλος, ο οποίος μεταξύ πολλών άλλων έχει πραγματοποιήσει συστηματικές μουσικές ερευνητικές αποστολές σε πολλά μέρη της Ελλάδας, με σκοπό την καταγραφή, τη μελέτη και έκδοση του παραδοσιακού μουσικού υλικού.

Στην ιντερνετική ραδιοφωνική πλατφόρμα ERTecho της ΕΡΤ εκτός από τα ιστορικά ραδιοφωνα της ΕΡΑ λειτουργούν τα θεματικά ραδιόφωνα zeppelin, kosmosjazz, 2οlaika, 3οmaestro και προσφάτως το ράδιο eurovision.

Διαβάστε επίσης:

ΕΣΗΕΑ για Μαρινάκη: Προσβλητικές συμπεριφορές δεν γίνονται ανεκτές

Όλγα Τρέμη: Πώς αντέδρασε όταν τη ρώτησαν για τις δηλώσεις του Ανδρέα Μικρούτσικου (Video)

Ρελάνς τηλεθέασης από τον ΣΚΑΪ – Ντεμαράζ από τον ΑΝΤ1

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 21:10