search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:01
MENU CLOSE

Σέρρες: Νεκρά ψάρια εμφανίστηκαν στη λίμνη Κερκίνη

30.03.2023 15:29
kerkini_new

Νεκρά ψάρια παρατηρήθηκαν σε διάφορα σημεία γύρω από τη λίμνη Κερκίνη πριν από λίγες μέρες, ενώ δείγματα στάλθηκαν ήδη στην αρμόδια κτηνιατρική υπηρεσία προκειμένου να διαπιστωθούν οι λόγοι της μαζικής θανής.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο συντονιστής του παραρτήματος Κερκίνης Θοδωρής Ναζιρίδης, το φαινόμενο εμφανίστηκε πριν από 10 μέρες σχεδόν σε όλη την ακτογραμμή.

«Βρέθηκαν εκατοντάδες νεκρά γριβάδια και πεταλούδες αλλά τις τελευταίες δύο μέρες το φαινόμενο έχει σταματήσει», είπε ο κ. Ναζιρίδης, εκτιμώντας ότι μάλλον οφείλεται σε ανοξικές συνθήκες που δημιουργήθηκαν στη λίμνη.

«Ωστόσο», συνεχίζει, «επειδή δεν έχει παρατηρηθεί ξανά τόσο μεγάλος αριθμός νεκρών ψαριών, περιμένουμε τα αποτελέσματα από την Κτηνιατρική προκειμένου να γνωρίζουμε ακριβώς τι έχει συμβεί».

Διαβάστε επίσης:

Σχολεία: Οι εκλογές αλλάζουν την ημερομηνία λήξης μαθημάτων σε Γυμνάσια και Λύκεια

Δίκη Πισπιρίγκου: Συγκλόνισε ο αναισθησιολόγος για την ανάνηψη στη Τζωρτζίνα – «Έλεγα “μη φύγεις, δεν θα πεθάνεις, όχι κι εσύ”»

Τέμπη: Ακαταδίωκτο για την επιτροπή που θα διερευνήσει τα αίτια της τραγωδίας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:01