search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 09:12
MENU CLOSE

Τέμπη: Ακαταδίωκτο για την επιτροπή που θα διερευνήσει τα αίτια της τραγωδίας

30.03.2023 14:20
tempi_dystyxima

Τροπολογία με την οποία παρέχεται ασυλία και ακαταδίωκτο στα μέλη της επιτροπής που θα διερευνήσει τα αίτια του δυστυχήματος των Τεμπών, κατατέθηκε στην Βουλή.

Η σχετική τροπολογία βρίσκεται στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Συγκεκριμένα, το άρθρο 5 της τροπολογίας, ορίζει ότι «ο πρόεδρος και τα μέλη της Επιτροπής δεν δέχονται οδηγίες και υποδείξεις, δεν ευθύνονται, δεν διώκονται και δεν εξετάζονται για γνώμη που διατύπωσαν ή ψήφο που έδωσαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους στο πλαίσιο της λειτουργίας της, εκτός αν ενήργησαν με δόλο».

Παράλληλα, σημειώνεται ότι «αν ο πρόεδρος ή τα μέλη της επιτροπής διώκονται ή ενάγονται για πράξεις ή παραλείψεις κατά την άσκηση των καθηκόντων τους (…) η δικαστική υποστήριξη και εκπροσώπησή τους δύναται να ανατίθεται σε λειτουργό του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (….) ή σε δικηγόρο της επιλογής τους (…) η αμοιβή του οποίου καταβάλλεται από το Δημόσιο….».

Υπενθυμίζεται ότι τα πρόσωπα της επιτροπής έχουν διοριστεί από την κυβέρνηση, ενώ έχουν υπάρξει σφοδρές αντιδράσεις για κάποια πρόσωπα.

Τέλος, να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση είχε παράσχει ασυλία και ακαταδίωκτο και στα μέλη της επιτροπής εμπειρογνωμόνων για την πανδημία.

Δείτε ολόκληρη τη σχετική τροπολογία:

Διαβάστε επίσης:

Σχολεία: Οι εκλογές αλλάζουν την ημερομηνία λήξης μαθημάτων σε Γυμνάσια και Λύκεια

Δίκη Πισπιρίγκου: Συγκλόνισε ο αναισθησιολόγος για την ανάνηψη στη Τζωρτζίνα – «Έλεγα “μη φύγεις, δεν θα πεθάνεις, όχι κι εσύ”»

Πρατήριο στην Αθήνα νόθευε τη βενζίνη με λάδι πετρελαίου – Τεράστιο το πρόστιμο (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 09:09