search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 15:33
MENU CLOSE

Μια ξεχασμένη Bentley του 1935 πουλήθηκε σε αστρονομική τιμή

31.03.2023 18:36
RM_bentley__18_jpg-JS806823962
credit Bournemouth News

Ήταν μια παλιά γόησσα των δρόμων που όμως είχε ξεχαστεί σ΄ ένα γκαράζ για πάνω από 50 χρόνια. Κι όμως μόλις ξαναβγήκε στο προσκήνιο απέδειξε ότι η γοητεία δεν χάνεται στον χρόνο.

Ο λόγος για μια κλασσική Bentley του 1935, που είχε αγοραστεί «του κουτιού» από τον πλούσιο Αυστραλό έμπορο τσαγιού, Φίλιπ Μπάσελ. Ο ιδιοκτήτης του καταπληκτικού αυτοκινήτου το μετέφερε στην Αυστραλία, όπου κυκλοφορούσε δύο δεκαετίες, πριν επιστρέψει και πάλι στη Βρετανία, το 1954.

credit Bournemouth News

Όμως το 1968 η Bentley δεν κατάφερε να περάσει από το βρετανικό ΚΤΕΟ και ο Αυστραλός έμπορος τσαγιού την πούλησε σε ένα γκαράζ στο Ντόρσετ, απ΄ όπου το αυτοκίνητο αγοράστηκε από τον Τζέιμς Γιανγκ, έναν αγρότη, έναντι 1.050 λιρών. Ο Τζέιμς Γιανγκ έφυγε από τη ζωή και το αυτοκίνητο ξεχάστηκε σε μια αποθήκη, που ανήκει σήμερα στον εγγονό του.

credit Bournemouth News

Πέρυσι στη διάρκεια μιας καταιγίδας καταστράφηκε η οροφή της αποθήκης και ο εγγονός του Τζέιμς Γιανγκ, Ρότζερ, αναγκάστηκε να κάνει κάτι με το αυτοκίνητο του παππού του, αφού έμεινε εκτεθειμένο στις καιρικές συνθήκες. Έτσι αποφάσισε να το βγάλει σε δημοπρασία.

Αμέσως ο Ρότζερ Γιανγκ έλαβε πολλές προσφορές από φανατικούς φίλους των κλασσικών αυτοκινήτων, παρόλο που η Bentley ήταν σκεπασμένη από την σκόνη και θα χρειαστούν πολλά χρήματα για την ανακατασκευή.

Τελικά η τιμή της Bentley ανέβηκε στις 58.000 λίρες (μαζί με τους φόρους πηγαίνει 60.000 λίρες), κάτι που άφησε άφωνο το Ρότζερ Γιανγκ. Ο νέος ιδιοκτήτης θα πρέπει να δαπανήσει άλλες 100.000 λίρες για να κάνει μία ανακατασκευή αντάξια της φήμης του αυτοκινήτου.

Ο Ρίτσαρντ Μπρόμελ, από τον οίκο δημοπρασιών Charterhouse δήλωσε στην εφημερίδα Metro ότι «ήταν μια καταπληκτική ανακάλυψη και είμαστε ενθουσιασμένοι που έφτασε σε τέτοια τιμή»

Η σύζυγος του Ρότζερ Γιανγκ, Λίντα δήλωσε ότι «το πανέμορφο αυτοκίνητο» συνοδεύει πολλές οικογενειακές μνήμες και όλοι στην οικογένεια είναι λυπημένοι που το αποχωρίζονται. Εξέφρασε πάντως τη ευχή ο νέος ιδιοκτήτης να αποκαταστήσει την ομορφιά του κλασσικού αυτοκινήτου και να μπορέσει να το φροντίσει.

Διαβάστε επίσης:

Όσκαρ Πιστόριους: «Όχι» στο αίτημά του για αποφυλάκιση

Το άδοξο τέλος της Virgin Orbit του Ρίτσαρντ Μπράνσον

Σοκαριστικό ατύχημα στο Βέλγιο: Αυτοκίνητο «πέταξε» στον αέρα και μπήκε σε αθλητικό κέντρο – Σώθηκε ο οδηγός (Videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 15:33