search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 03:08
MENU CLOSE

Δημήτρης Παπανικολάου: Συγκινεί η κόρη του για τον αυτισμό – «Βρήκα φίλους που με δέχτηκαν γι’ αυτό που είμαι» (Video)

02.04.2023 12:33
aria_papanikolaou

Για τον Αυτισμό μίλησε η κόρη του Δημήτρη Παπανικολάου.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα, η κόρη του πρώην καλαθοσφαιριστή αποκάλυψε πως όταν την ενημέρωσαν οι γονείς της πως ανήκει στο φάσμα του αυτισμού δεν ήξερε ήξερε τι να πει.

«Ένιωθα πως ήμουν σε ένα κλουβί αλλά ελευθερώθηκα. Δεν θέλω κανείς να πληγώσει ανθρώπους που είναι το φάσμα του αυτισμού. Στην αρχή, όταν τα παιδιά στο σχολείο έμαθαν ότι είναι το φάσμα του αυτισμού, δέχτηκα bullying και με πλήγωναν. Τώρα νιώθω καλύτερα. Βρήκα φίλους που με δέχτηκαν γι’ αυτό που είμαι», είπε χαρακτηριστικά στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι».

Η Άρια γνωρίζει Ιαπωνικά, της αρέσεις να ζωγραφίζει και δηλώνει πως είναι περήφανη γι’ αυτό που κάνει ενώ αποκάλυψε πως δεν της αρέσει η γεωγραφία, τα μαθηματικά και τα ισπανικά που την έβαλε η μητέρα της να κάνει για να μάθει και εκείνη.

«Ο μπαμπάς μου έπαιζε μπάσκετ όταν ήμουν μικρή και τον είχα δει κάποιες φορές. Έτρωγα σνακ. Απολάμβανα», πρόσθεσε.

«Όσα παιδιά βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού, θέλω να τους πω να είναι δυνατοί και να μην εμπιστεύονται τους κακούς ανθρώπους», ήταν το μήνυμα που έστειλε.

Όσον αφορά στο όνειρό της: «Θέλω να παντρευτώ και να κάνω παιδιά και να δανείζω τη φωνή μου σε καρτούν και σε γιαπωνέζικα anime».

«Στην αρχή την κυνηγούσαμε για να μην την κοροϊδεύουν»

Ο πατέρας της Άριας, Δημήτρης Παπανικολάου, βρέθηκε στο πλατό του «Χαμογέλα και Πάλι!» και μίλησε για την κατάσταση της κόρης του, λέγοντας πως «στην αρχή την κυνηγούσαν για να μην την κοροϊδεύουν, εκείνη ξεκίνησε να το λέει μόνη της όταν συστηνόταν».

«Υπάρχουν λαμπρά μυαλά που ανήκουν στο φάσμα του αυτισμού. Η μεγαλύτερη αγωνία μου για την Άρια είναι τι θα συμβεί όταν δεν θα είμαστε με τη μητέρα του πλέον στη ζωή. Μέχρι να φτάσουμε εκεί κοιτάμε μέρα με τη μέρα. Έχω μάθει στην κόρη μου να συγχωράει αυτούς που την πληγώνουν».

Ο Δημήτρης Παπανικολάου επισήμανε ακόμη πως θα έπρεπε στα σχολεία να διδάσκεται το φάσμα του αυτισμού και τα παιδιά να ενημερώνονται.

Διαβάστε επίσης:

Απίστευτη καταγγελία: Διασωληνωμένος ασθενής εγκλωβίστηκε σε ασανσέρ στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης

Φωτιά τώρα στον Πειραιά – Συναγερμός στην Πυροσβεστική

«Attica Race 2023»: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στα νότια προάστια

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 00:58