search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:46
MENU CLOSE

Απίστευτη καταγγελία: Διασωληνωμένος ασθενής εγκλωβίστηκε σε ασανσέρ στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης

02.04.2023 11:28
ippokrateio new

Ένα αδιανόητο περιστατικό έλαβε χώρα στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με καταγγελία της «Αγωνιστικής Συσπείρωση Υγειονομικών» του νοσοκομείου.

Όπως καταγγέλλεται, διασωληνωμένος ασθενής εγκλωβίστηκε σε ασανσέρ λόγω βλάβης τα ξημερώματα της περασμένης Τετάρτης. «Ακόμα κι αυτή η ολιγόλεπτη χρονική καθυστέρηση διακομιδής ενός ασθενή στη ΜΕΘ μπορεί να αποβεί επιβαρυντική για τον ίδιο – αν όχι μοιραία», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Το περιστατικό έλαβε χώρα τα ξημερώματα της Τετάρτης 29 Μαρτίου, με αποτέλεσμα να κινητοποιηθεί η τεχνική υπηρεσία του νοσοκομείου και ο ασθενής να μεταφερθεί στη ΜΕΘ, όπως προοριζόταν.

«Αλήθεια, τι θα γινόταν αν τα πράγματα δεν εξελίσσονταν κατ’ ευχήν; Ποιο “ανθρώπινο λάθος” θα ήταν αυτή τη φορά υπεύθυνο για μια πιθανή δυσάρεστη εξέλιξη; Μήπως οι υπάλληλοι της τεχνικής υπηρεσίας του νοσοκομείου θα γινόντουσαν οι επόμενοι “σταθμάρχες”; Θα το πούμε καθαρά. Όσο η χρηματοδότηση των νοσοκομείων μειώνεται διαρκώς με ευθύνη όσων κυβέρνησαν και κυβερνούν, όσο οι τεχνικές υπηρεσίες των νοσοκομείων παραδίδονται σε εργολαβίες με ευθύνη όσων διοίκησαν και διοικούν τα νοσοκομεία, όσο παγιώνονται οι λογικές κόστους – οφέλους και το κριτήριο του κέρδους των εταιρειών στο υποβαθμισμένο και εμπορευματοποιημένο ΕΣΥ, τόσο θα πληθαίνουν αυτού του είδους οι εικόνες και θα κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές», επισημαίνει η ΑΣΥ.

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά τώρα στον Πειραιά – Συναγερμός στην Πυροσβεστική

«Attica Race 2023»: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στα νότια προάστια

Μετρό: Κλειστοί οι σταθμοί «Δημοτικό Θέατρο», «Πειραιάς» και «Μανιάτικα» λόγω εργασιών

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:45