ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 05:11
MENU CLOSE

Ρεπορτάζ στο Al Jazeera για τις υποκλοπές: «Ο υπουργός αρνήθηκε να μας μιλήσει»(video)

03.04.2023 17:20

Δημοσιογράφος του Al Jazeera για το σκάνδαλο υποκλοπών στην Ελλάδα δήλωσε χαρακτηριστικά ότι ο αρμόδιος υπουργός τελικά «δεν είχε χρόνο» για τη συνέντευξη στην οποία είχε αρχικά συμφωνήσει.

Η δημοσιογράφος του Al Jazeera τονίζει στην εισαγωγή ότι η υπόθεση των παρακολουθήσεων δεν λέει να φύγει από το προσκήνιο στην Ελλάδα παρότι η κυβέρνηση προσπαθεί «με όλες της τις δυνάμεις».

Το ρεπορτάζ κάνει εκτενή αναφορά στο ιστορικό της υπόθεσης, με δηλώσεις του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη, που έχει στοχοποιηθεί τόσο επισήμως από τον κρατικό μηχανισμό όσο και με κακόβουλο λογισμικό.

Παρότι παγιδεύτηκαν ακόμη και υπουργοί της κυβέρνησης, η ίδια η κυβέρνηση και το κυβερνών κόμμα συνεχίζουν να αρνούνται κάθε εμπλοκή και ελάχιστα έχουν γίνει για να εντοπιστούν οι δράστες, όπως σημειώνεται. Όπως αναφέρεται τα ελληνικά συστημικά ΜΜΕ αντίστοιχα σιωπούν εν πολλοίς, παρότι στοχοποιήθηκαν και δημοσιογράφοι.

Αξιοσημείωτη είναι η αναφορά στο ότι αρχικά είχε συμφωνηθεί με την ελληνική κυβέρνηση να υπάρξει συνέντευξη με τον υπουργό αρμόδιο για θέματα επικοινωνίας. Όταν ωστόσο ήρθε η ώρα να προσδιοριστεί η ακριβής ώρα, επί έξι ημέρες από την κυβέρνηση δεν δινόταν απάντηση με το επιχείρημα ότι υπήρχαν άλλες κλεισμένες συνεντεύξεις.

Δείτε ολόκληρο το ρεπορτάζ του Al Jazeera για το σκάνδαλο των υποκλοπών στην Ελλάδα (από το 13’20” και μετά):

Διαβάστε επίσης:

Εκλογές 2023: Το «τρικ» με τον πρώην αντιεισαγγελέα Κανελλόπουλο ώστε να παρακαμφθεί το «μπλόκο» σε Κασιδιάρη

Σκληρή κόντρα κυβέρνησης-αντιπολίτευσης για το νερό: «Fake news του ΣΥΡΙΖΑ» – «Βάζουμε τέλος στα σχέδια Μητσοτάκη» (videos)

Νέα επίθεση Οικονόμου στον ΣΥΡΙΖΑ: «Να μας πει ο Τσίπρας αν θα ακυρώσει τη σύμβαση για τον φράχτη» (video)

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:42
Exit mobile version