search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 11:24
MENU CLOSE

Σύγχυση με την εισαγγελική έρευνα για το Predator – Η ανακοίνωση της PEGA και το αίτημα Κούλογλου

05.04.2023 14:30
eurokoinovoulio_new

Σε διευκρινίσεις προχώρησε ο πρόεδρος της PEGA αναφορικά με το χθεσινό δημοσίευμα του Euractiv ότι η Επιτροπή κατέθεσε αίτημα στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία προκειμένου να γίνει έρευνα αναφορορικά με τις εξαγωγές του παράνομου λογισμικού Predator στην Ελλάδα.

Η παρέμβαση του Προέδρου της PEGA, προκάλεσε αρχικά σύγχυση για το αν έχει υπάρξει αίτημα, ωστόσο το Euractiv σε διόρθωση που έκανε στο αρχικό άρθρο ξεκαθαρίζει ότι το αίτημα προήλθε από τον Ευρωβουλευτή και μέλος της επιτροπής, Στέλιο Κούλογλου.

Η δήλωση του Προέδρου της Pega

«Στις 5 Απριλίου, ο πρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής του ΕΚ για τη διερεύνηση της χρήσης του λογισμικού Pegasus και αντίστοιχου κατασκοπευτικού λογισμικού παρακολούθησης δήλωσε τα εξής:

«Σε συνέχεια χτεσινών δημοσιευμάτων στα ΜΜΕ, σύμφωνα με τα οποία η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία (EPPO) έχει ξεκινήσει έρευνα, κατόπιν αιτήματος της επιτροπής PEGA του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σχετικά με τη χρήση του παράνομου κατασκοπευτικού λογισμικού Predator στο πλαίσιο των καταγγελιών περί σκανδάλου παρακολούθησης στην Ελλάδα, ο πρόεδρος της PEGA Jeroen Lenaers (ΕΛΚ, Ολλανδία) τονίζει ότι κανένα τέτοιο αίτημα δεν έχει αποσταλεί από την επιτροπή στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία» αναφέρει η ανακοίνωση της Pega, η οποία ωστόσο δεν διαψέυδει την παρέμβαση του Ευρωπαΐου Εισαγγελέα, αλλά το γεγονός ότι προηγήθηκε αίτημα που υποβλήθηκε από την Επιτροπή.

Κουκάκης: «Να διαβάσουν πιο προσεκτικά την ανακοίνωση»

Μετά την ανακοίνωση του προέδρου της Επιτροπής PEGA, ο δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης που έχει εμπλακεί στην υπόθεση καταγγέλλοντας παρακολούθηση του κινητού τηλεφώνου και έχει καταθέσει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με ανάρτησή του στο Twitter σημείωσε ότι:

«Κάποιοι συνάδελφοι που διάβασαν το tweet της PEGA θεώρησαν πως δεν υπάρχει έρευνα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας. Ως ένας από τους μάρτυρες που κλήθηκαν να καταθέσουν τους καλώ να διαβάσουν πιο προσεκτικά το τι ακριβώς είπε ο πρόεδρος της PEGA».

«Η έρευνα δεν ξεκίνησε με επιστολή της PEGA, αλλά με επιστολή ευρωβουλευτή μέλους της Επιτροπής PEGA» αναφέρει σε δεύτερο tweet ο δημοσιογράφος.

Διαβάστε επίσης:

Πρόεδρος PEGA: Κανένα αίτημα από την Επιτροπή στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία για έρευνα σχετικά με το Predator

Τσαπανίδου: «Βάζουμε τέλος στην ασυδοσία των funds, διασφαλίζουμε την πρώτη κατοικία» (videos)

Μητσοτάκης από Ιωάννινα: Ο δρόμος του μέλλοντος, ο ψηφιακός και περιβαλλοντικός μετασχηματισμός των επιχειρήσεων

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 11:23