search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 09:27
MENU CLOSE

Πάει για ευθανασία το λευκό τιγράκι -«Κάθε ανάσα της είναι ένας αφόρητος πόνος»

06.04.2023 17:08
tigraki new

Το μικρό λευκό τιγράκι που βρέθηκε έξω από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο κάτω από κάδο σκουπιδιών είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση. Η ιδιαίτερα επιβαρυμένη κατάσταση της υγείας του είναι μη αναστρέψιμη και το ζωάκι υποφέρει καθημερινά.

Η 12μελη ομάδα των κτηνιάτρων που το ανέλαβαν υπό τον συντονισμό του ΥΠΕΝ, όσο και με τις γνωμοδοτήσεις συναδέλφων τους από το εξωτερικό, η κατάλληλη λύση είναι να γίνει ευθανασία άμεσα.

«Κάθε ανάσα της είναι ένας αφόρητος πόνος»

Από την πλευρά της η πρόεδρος της φιλοζωικής οργάνωσης «ΝΕΜΕΣΙΣ», Νατάσσα Μπομπολάκη, τονίζει σε ανάρτησή της:

«Όλοι μας είμαστε σοκαρισμένοι και βαθύτατα λυπημένοι. Επικοινωνήσαμε τώρα με τον Νίκο Μπόκαρη ,το στέλεχος της Διεύθυνσης Δασών στον οποίο έχει ανατεθεί από μεριάς ΥΠΕΝ ο χειρισμός της υπόθεσης της Χασίγια. Έχουν ήδη ενημερωθεί με το πόρισμα των 12 κτηνιάτρων οι αρμόδιοι υπουργοί ΥΠΕΝ, ΥΠΕΣ και ΥΠΑΑΤ ,όπως και η αρμόδια Αντεισαγγελέας του ΑΠ. Μέλημα όλων αυτή τη δύσκολη στιγμή είναι να μην υποφέρει άλλο η Χασίγια. Χαρακτηριστικά ο κ.Μποκαρης μας είπε: «Με 33 κατάγματα σε όλο της το κορμάκι, κάθε ανάσα της είναι ένας αφόρητος πόνος. Η λύτρωση της Χασίγια από το μαρτύριό της πρέπει να γίνει «χθες»».

Ζαν Ζακ Λεσουέρ: «Δεν έπαθε ανακοπή το τιγράκι»

Στη διάψευση της πληροφορίας ότι το λευκό τιγράκι έπαθε ανακοπή, προχώρησε πάντως ο ιδρυτής του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου, Ζαν Ζακ Λεσουέρ.

Ο υπεύθυνος του Πάρκου μίλησε στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Πρωινό μας» σήμερα 6/4/2023, ξεκαθαρίζοντας ότι η «Χασίγια», όπως έχουν ονομάσει το τιγράκι, έχει προβλήματα υγείας αλλά δεν υπέστει ανακοπή.

«Ανακοπή θα πάθω κι εγώ από τα fake news», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος μιλώντας στη Φαίη Σκορδά και πρόσθεσε: «Ποτέ δεν υπήρξε ανακοπή, δεν ξέρω πού το διαβάσατε αλλά ανακοπή δεν υπήρξε ποτέ. Το τιγράκι έχει σοβαρά προβλήματα αλλά δεν έπαθε ποτέ ανακοπή».

Σε κάθε περίπτωση το ζωάκι είναι βέβαιο ότι πρέπει πάει για ευθανασία σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση των κτηνιάτρων.

Διαβάστε επίσης:

Πάσχα 2023: Τα μέτρα της Τροχαίας για την έξοδο των εκδρομέων – Τι ισχύει για τα φορτηγά

Κολωνάκι: Ανήλικη κατήγγειλε πως της έδωσαν σφηνάκι με ναρκωτικά και τη βίασαν

Συγκλονιστική διάσωση τουριστών στον Αώο ποταμό – Βίντεο από την υπερπροσπάθεια της ΕΜΑΚ (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 09:24