search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 07:57
MENU CLOSE

Τσίπρας: Νίκη του ΣΥΡΙΖΑ για προοδευτική πολιτική αλλαγή και σταθερότητα – Παππάς, Γαβρίλης και Παχατουρίδης υποψήφιοι στις Αυτοδιοικητικές

09.04.2023 13:31
tsipras

Τα μηνύματα της αποφασιστικότητας και της νίκης εξέπεμψε ο Αλέξης Τσίπρας στην πανηγυρική συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, με το βλέμμα στην τελική ευθεία για την προκήρυξη των εκλογών.

«Έχουμε τη γνώση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία, έχουμε το σχέδιο, το πρόγραμμα, έχουμε την πείρα και τους ανθρώπους που θα φέρουν την αλλαγή» μα πάνω απ’ όλα «έχουμε την αλήθεια, το δίκιο και την αποφασιστικότητα για να κερδίσουμε αυτή τη μάχη» είπε ο Αλέξης Τσίπρας, κλείνοντας την ομιλία του, στην οποία για άλλη μια φορά πρόταξε τον στόχο της νίκης του ΣΥΡΙΖΑ με διαφορά στις εκλογές της 21ης Μαΐου, κάτι που θα σημάνει την ήττα Μητσοτάκη και την προοδευτική αλλαγή.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε και στις Αυτοδιοικητικές εκλογές παρουσιάζοντας έξι υποψηφίους με ηχηρά ονόματα όπως αυτό του διεθνούς μπασκετμπολίστα Νίκου Παππά, του Ανδρέα Παχατουρίδη και του Γιώργου Γαβρίλη.

Ειδικότερα σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, παράλληλα με τη μάχη των βουλευτικών εκλογών, ετοιμάζεται και για την μάχη των Αυτοδιοικητικών εκλογών και σήμερα είναι σε θέση να ανακοινώσει τη στήριξή του σε μια σειρά από δήμους.

«Στον Δήμο της Αθήνας» -είπε- είμαστε σε θέση «να ανακοινώσουμε την υποστήριξή μας σε μια προσπάθεια που ήδη έχει ξεκινήσει να συγκροτηθεί ένα πλατύτερο μέτωπο συσπείρωσης για την αλλαγή στο Δήμο», καθώς «ο μεγάλος περίπατος της ταλαιπωρίας και της οικογενειοκρατίας κάποια στιγμή πρέπει να τελειώσει. Μας κούρασε όλους», πρόσθεσε αναφερόμενος στον Κώστα Μπακογιάννη.

Πρόσθεσε πως «η επιθυμία του γνωστού διεθνούς καλαθοσφαιριστή του Παναθηναικού, παλιότερα και της ΑΕΚ, του Νίκου Παππά να ηγηθεί μιας τέτοιας προσπάθεια είναι μια πολύ θετική εξέλιξη» και πως «το επόμενο διάστημα θα ενθαρρύνουμε και θα συμβάλουμε σε μια τέτοια εξέλιξη για τη μέγιστη δυνατή συσπείρωση πολιτικών και αυτοδιοικητικών δυνάμεων, ώστε να πετύχουμε το τρίποντο της αλλαγής στο Δήμο της Αθήνας».

Παράλληλα ανακοίνωσε την στήριξη:

·       Στον Γιώργο Γαβρίλη στον Δήμο του Πειραιά, «έναν δοκιμασμένο αγωνιστή της αριστεράς αλλά και της αυτοδιοίκησης, καθώς ήταν αντιπεριφερειάρχης Πειραιά και νήσων για πέντε χρόνια».

·       Στον Βασίλη Αϊβαλή στο Δήμο της Πάτρας, Πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου, που ηγείται ενός πλατιού ψηφοδρελτίου συνεργασίας προοδευτικών δυνάμεων.

·       Στον Ανδρέα Παχατουρίδη σημερινό Δήμαρχο του Δήμου Περιστερίου, τον οποίο αποκάλεσε μάλιστα «πατριάρχη της Αυτοδιοίκησης» καθότι είναι ένας «από τους πιο πετυχημένους αυτοδιοικητικούς».

·       Στον Απόστολο Καλογιάννη στο Δήμο Λάρισας, εξίσου πετυχημένο δήμαρχο και σύντροφο όπως είπε.

·       Στον Δημήτρη Τραπεζιώτη στον Δήμο Αγρινίου,  έγκριτο και μάχιμο δικηγόρο.

Σημείωσε δε πως «δεν είναι οι μόνες επιλογές που έχουν ολοκληρωθεί και σε άλλους δήμους έχουν προχωρήσει» και θα ανακοινώνονται στην πορεία προς τις εκλογές.

«Όχι στην τοξικότητα αλά Τραμπ στην οποία επενδύει ο Μητσοτάκης»

Ο Αλέξης Τσίπρας άρχισε την ομιλία του μεταφέροντας κλίμα από τις περιοδείες του σε γειτονιές της Αθήνας και πόλεις της περιφέρειας λέγοντας «πάμε καλά», διότι όπως σημείωσε, αυτό που διαπιστώνει ακριβώς επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται μέσα στην κοινωνία, είναι πως η οργή και η αγανάκτηση γίνονται σιγά σιγά απόφαση «το όχι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη μετουσιώνεται σε ναι για την πολιτική αλλαγή».

Κατηγόρησε τον Μητσοτάκη για προεκλογική εκστρατεία βασισμένη σε πρακτικές Τραμπ, δηλαδή τοξικότητα, fake news, δολοφονίες χαρακτήρα. προβοκάτσιες και στοχευμένες επιθέσεις. Διεμήνυσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δε θα συμμετάσχει στην αρένα της τοξικότητας καθώς έχει μια ευκαιρία που δεν πρέπει να επιτρέψει στον Μητσοτάκη να την ακυρώσει με την ρητορική του διχασμού η οποία αποσκοπεί στην διάχυση των εντυπώσεων πως «Όλοι ίδιοι είναι», κατ’ επέκταση στην απάθεια και την αποχή.

Η ευκαιρία που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ, είπε, είναι να ξεδιπλώσει το κυβερνητικό του πρόγραμμα για το οποίο πάντως σημείωσε πως μετά την σημερινή του έγκριση θα γίνει περαιτέρω επεξεργασία προκειμένου να παρουσιαστεί με τρόπο και γλώσσα κατανοητή από όλους, σε ειδική εκδήλωση.

Υπογράμμισε πως το σχέδιο που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να βάλει ένα τέλος στην πραγματικότητα που έχει διαμορφώσει ο Μητσοτάκης, δηλαδή να βάλει τέλος στην αισχροκέρδεια, στην απαξίωση, στην αδιαφορία, στην αναξιοκρατία, στην αδικία.

Μονόδρομος η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ για την αλλαγή και τη σταθερότητα

Τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ένα διπλό καθήκον

-Να αναδείξει το πρόγραμμά του στον κόσμο που λέει «ως εδώ» και να τον πείσει ότι τα πράγματα μπορούν να γίνουν αλλιώς

-Και να πείσει ότι προϋπόθεση για αυτή την πολιτική αλλαγή είναι μόνο μία: Η καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτή είπε:

·       συνιστά αντικειμενικά την ήττα του καθεστώτος Μητσοτάκη,

·       δίνει σαφή και αυστηρή εντολή σε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις, για προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας, εδώ και τώρα, χωρίς τις περιπέτειες της αλυσίδας εκλογικών αναμετρήσεων που προτείνει και επιδιώκει η Νέα Δημοκρατία».

Παράλληλα σημείωσε πως η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ο μόνος δρόμος για την πολιτική αλλαγή με μια «κυβέρνηση μακράς πνοής, που θα διαθέτει μια ευρύτατη κοινωνική στήριξη» αλλά και ο μόνος δρόμος για την πολιτική και κοινωνική σταθερότητα.

Μήνυμα σε ΠΑΣΟΚ

Όσο για την προσπάθεια της δεξιάς όπως είπε να πείσει ότι αυτή είναι όχι απλώς αρνητική αλλά αδύνατη εξέλιξη ο Αλέξης Τσίπρας είπε πως η απάντηση είναι μία: Ότι όσα λέγονται προεκλογικά από τις άλλες προοδευτικές δυνάμεις ευλόγως λέγονται καθώς οι εκλογές είναι μια ανταγωνιστική διαδικασία, όμως όσοι στέκονται στην προεκλογική εικόνα αναφορικά με τις συνεργασίες παραβλέπουν το εκλογικό αποτέλεσμα και την δημοκρατικά εκφρασμένη εντολή του κυρίαρχου λαού.

Στο σημείο αυτό έστειλε μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση και ιδίως προς τις άλλες προοδευτικές δυνάμεις, ειδικά προς το ΠΑΣΟΚ:  Αναρωτιέμαι είπε «αν έρθει αυτό το αποτέλεσμα, αν διαμορφωθούν οι συνθήκες με νίκη του ΣΥΡΙΖΑ πολιτικά και σε επίπεδο αριθμών ποια ηγεσία, ποιου δημοκρατικού κόμματος, είναι αυτή που θα αποφασίσει να αγνοήσει αυτή τη θέληση, για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή, και να επωμιστεί το κόστος για τη χώρα και την ίδια» οδηγώντας σε μια σειρά εκλογικών αναμετρήσεων που επιδιώκει η ΝΔ αλλά σίγουρα δεν είναι θετικές για τον ελληνικό λαό.

Η μόνη δύναμη που μπορεί να φέρει την αλλαγή

Ακολούθως σημείωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να ηγηθεί μιας πολιτικής αλλαγής και να βάλει τέλος στο σύστημα της διαπλοκής, της διαφθοράς και των συμφερόντων που στηρίζει το καθεστώς Μητσοτάκη, καθώς έχει τη θέληση, την εντιμότητα, το πρόγραμμα και τους ανθρώπους.

Και στην πραγματικότητα σημείωσε ζητά μια πρώτη ευκαιρία και όχι δεύτερη, προκειμένου να εφαρμόσει το πρόγραμμά του χωρίς μνημόνιο και τη θηλειά της εποπτείας. «Φανταστείτε», είπε, «τι θα είχαμε κάνει εμείς αν δεν είχαμε να μαζέψουμε 37 δισ. που αφήσαμε στα δημόσια ταμεία, αλλά να μοιράσουμε 50 δισ.», όπως έκανε η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Πρόσθεσε πως στόχος του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ούτε να επανέλθει στην εξουσία για την εξουσία ούτε για να πάρει τη ρεβάνς αλλά για να εφαρμόσει στην πράξη όλες εκείνες τις πολιτικές και το πρόγραμμα που αποβλέπουν στη βελτίωση της ζωής των ανθρώπων, στη δημοκρατία χωρίς αστερίσκους, στη διαφάνεια, στο αποτελεσματικό και δίκαιο κράτος.

Χρηματοδοτική στήριξη από μέλη και φίλους και όχι «κρυφούς χορηγούς»

Τέλος, αναφέρθηκε στα κομματικά καθήκοντα στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας ξεκινώντας από το γεγονός ότι αυτή τη φορά ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ένα εργαλείο που είναι το «μαζικό κόμμα».

Ζήτησε τα μέλη και οι φίλοι του κόμματος να τεθούν σε διάταξη μάχης σε όλη τη χώρα, ως το τελευταίο ακριτικό νησί και μάλιστα είπε πως το κόμμα πρέπει να φροντίσει από τώρα να υπάρχει εκλογικός αντιπρόσωπος μέχρι την πιο ακριτική περιοχή. «Δεν είναι μόνο εχέγγυο για τη διασφάλιση της διαδικασίας, αλλά είναι και μήνυμα νίκης την ημέρα των εκλογών» σημείωσε.

Τέλος ζήτησε το κόμμα να διεκδικήσει «όχι μόνο τη ψήφο αλλά και την οικονομική στήριξη μελών, φίλων, του κόσμου» γιατί «ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είναι το μόνο κόμμα που δε χρωστάει σε κανέναν» και δεν σιτίζεται από συμφέροντα αλλά στηρίζεται αποκλειστικά στη συνεισφορά των μελών και των υποστηρικτών του. Επομένως, είπε ο Αλέξης Τσίπρας η καμπάνια θα πρέπει να χρηματοδοτηθεί «από τους φίλους και υποστηρικτές μας και όχι από κρυφούς χορηγούς».

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: «Μητσοτάκης, ο μεγαλύτερος χορηγός της Ακροδεξιάς»

«Βόμβες» από Άρειο Πάγο: Ευθεία παρέμβαση στη λειτουργία του δικαστηρίου η τροπολογία – «μπλόκο» για το κόμμα Κασιδιάρη

Γιάννης Οικονόμου: Ο ΣΥΡΙΖΑ συντρίβεται στην πραγματικότητα (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 07:56