search
ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 12:17
MENU CLOSE

ΕΡΤ: Εξώδικο και σωρεία καταγγελιών σε βάρος της διοίκησης από τις ενώσεις εργαζομένων

10.04.2023 09:39
ERT_KTIRIO

Για να στέλνουν εξώδικο με καταγγελίες οι ενώσεις εργαζομένων στην ΕΡΤ (ΠΑΣΥΜΗΤΕ, ΠΣΥΠΕΡΤ, ΣΕΚΟΧΕΡΤ), σε βάρος της διοίκησης της εταιρείας, φαίνεται ότι τα όρια ανοχής εξαντλήθηκαν και «ο κόμπος έφτασε στο χτένι».

Τα σωματεία των εργαζομένων στην ΕΡΤ χρεώνουν στη διοίκηση της κρατικής ραδιοτηλεόρασης παράνομη, αντικανονική, αντιθεσμική λειτουργία. Της καταλογίζουν επίσης αυταρχισμό έναντι των εργαζομένων, «αντιπάθεια έως δυσανεξία προς τα σωματεία που αντιστέκονται και διεκδικούν».

Οι ενώσεις των εργαζόμενων της ΕΡΤ καταγγέλλουν τη διοίκηση της για υπηρεσιακά συμβούλια, παράνομα, χωρίς εκπροσώπους εργαζομένων, «αγνοώντας προτάσεις των σωματείων επειδή δεν ήταν της αρεσκείας τους», όπως υποστηρίζουν, τροποποίησαν τον Γενικό Κανονισμό Προσωπικού και τον Εσωτερικό Κανονισμό Λειτουργίας της εταιρείας «αγνοώντας πάλι προκλητικά θέσεις και προτάσεις» ώστε, όπως υποστηρίζεται, να αναβαθμιστεί οικονομικά το γραφείο Διευθύνοντος Συμβούλου και της Νομικής Υπηρεσίας και ταυτόχρονα να μειωθούν τα απαιτούμενα προσόντα για τον νέο νομικό σύμβουλο. Μάλιστα τη θέση του νομικού συμβούλου, με σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου, αποφασίστηκε- υπογραμμίζουν τα σωματεία εργαζομένων- ότι σε περίπτωση απόλυσης πέρα της προβλεπόμενης αποζημίωσης η ΕΡΤ να καταβάλει επιπλέον δύο μισθούς.

Εν τω μεταξύ οι εργαζόμενοι δια των σωματείων τους καταλογίζουν στη διοικηση τους ότι «επι έξι μήνες αρνείται να εφαρμόσει σειρά διατάξεων της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, παραβιάζοντας το νόμο και προξενώντας επιπλέον οικονομική επιβάρυνση σε όλους μας, δεν εφαρμόζει τους κανόνες Υγείας και Ασφάλειας των εργαζομένων, όταν κόβει εκτός έδρας και απολύει με διαδικασίες fast track έμπειρους συναδέλφους».

Με αφορμή τα προηγούμενα και πολλά ακόμα, τα οποία επισημαίνουν τα σωματεία εργαζομένων της ΕΡΤ, πραγματοποιήθηκε στο τέλος του προηγούμενου επταήμερου η τριμερής διαδικασία της Επιθεώρησης Εργασίας, στην οποία κλήθηκε η διοίκηση της «να συμμορφωθεί και να εφαρμόσει με συνέπεια και στο σύνολο της τη ΣΣΕ, να σταματήσει τις μονομερείς βλαπτικές ενέργειες προς τους εργαζόμενους, να εφαρμόσει σχολαστικά τους κανόνες υγείας και ασφάλειας και τα προβλεπόμενα από το ΕΛΙΝΥΑΕ».

Διαβάστε επίσης:

Ελένη Τσολάκη: Η έκπληξη των συνεργατών της για τα γενέθλιά της (Video)

Ελένη Χατζίδου για το Breakfast@Star: «Αν σκεφτόμασταν ότι πάμε απέναντι στα θηρία, δεν θα κάναμε τίποτα»

Survivor All Star: Νέες μετακινήσεις από την κόκκινη στην μπλε ομάδα (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 12:16