search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 14:02
MENU CLOSE

Nέο ρεκόρ σε δημοπρασία για τα παπούτσια του Μάικλ Τζόρνταν

11.04.2023 23:40
Jordan

Τα αθλητικά παπούτσια που φορούσε ο «ζωντανός θρύλος» του ΝΒΑ, Μάικλ Τζόρνταν, στον τελευταίο τίτλο των Σικάγο Μπουλς το 1998 πουλήθηκαν έναντι 2,2 εκατομμυρίων δολαρίων σήμερα (11/4), σημειώνοντας νέο ρεκόρ, όπως ανακοίνωσε ο οίκος δημοπρασιών Sotheby’s.

Ο πρώην σούπερ σταρ των «Ταύρων» επιβεβαίωσε για ακόμη μία φορά τον τίτλο του «βασιλιά» των δημοπρασιών για συλλεκτικά αθλητικά είδη, ξεπερνώντας το ρεκόρ που κατείχε για αθλητικά παπούτσια (1,4 εκατομμύρια δολάρια το 2021), ενώ έχει ήδη αυτό της πιο ακριβής φανέλας (10,1 εκατομμύρια δολάρια τον Σεπτέμβριο του 2022).

Είναι τα «πιο ακριβά αθλητικά παπούτσια που πουλήθηκαν ποτέ», σύμφωνα με ανακοίνωση του οίκου δημοπρασιών, που εδρεύει στη Νέα Υόρκη.

Τα Air Jordan XIII (“Black and Red”) ξεχώρισαν στο τελευταίο πρωτάθλημα ΝΒΑ που κατέκτησε το Σικάγο, την περίοδο της δυναστείας του, το 1998, εναντίον των Γιούτα Τζαζ.

Ο Τζόρνταν τα φορούσε στον δεύτερο τελικό, στο παρκέ του Σολτ Λέικ Σίτι, όπου οι Μπουλς είχαν αναδειχθεί νικητές με 93-88, χάρη στους 37 πόντους του «αέρινου».

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ο οίκος Sotheby’s δεν έδωσε στη δημοσιότητα καμία πληροφορία σχετικά με τον πωλητή ή τον αγοραστή.

Διαβάστε επίσης:

Μπόρις Κλέιμαν: Αρνείται τις κατηγορίες για βιασμό, ισχυρίζεται ότι τον προκάλεσαν – Το χρονικό της σύλληψής του

Αχιλλέας Μπέος για Κλέιμαν: «Είμαι αμείλικτος σε τέτοια θέματα – Η δικαιοσύνη να πάρει την αυστηρότερη ποινή»

Ο Τζόλης χτύπησε με σουτ φίλαθλο και του έδωσε τη φανέλα του

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 13:55