search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 15:31
MENU CLOSE

Παρέμβαση Θάνου για την τροπολογία Κασιδιάρη: «Μεθοδεύσεις που προσβάλλουν την ανεξαρτησία της δικαστικής εξουσίας»

11.04.2023 16:11
thanou_1104_new

Ηχηρή παρέμβαση, σχετικά με την υπόθεση της τροπολογίας κατά του κόμματος Κασιδιάρη, έκανε η πρώην υπηρεσιακή πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου.

Συγκεκριμένα, η κ. Θάνου αναφέρθηκε στη συνάντηση που είχαν ο παραιτηθείς αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου Χρήστος Τζανερίκος με τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη, λέγοντας πως «προσπαθούν να πείσουν ότι η, κατά την προηγηθείσα μεταξύ τους συνάντηση, απροκάλυπτη παρέμβαση προς επηρεασμό του Αντιπροέδρου του Α1 Τμήματος του Αρείου Πάγου από τον υπουργό Γεραπετρίτη, αποτελούσε, δήθεν, “διαβούλευση”».

Καταλήγοντας, σημειώνει ότι «αδιαφορούν εάν με τέτοιες μεθοδεύσεις ευτελίζουν τη δικαστική εξουσία και προσβάλλουν την ανεξαρτησία της. Όπως προσβάλλουν και τη νοημοσύνη όλων των πολιτών».

Αναλυτικά η παρέμβαση Θάνου:

«Σήμερα, την τελευταία ημέρα λειτουργίας της Βουλής, ψηφίζεται η κατατεθείσα με βιασύνη και προχειρότητα διάταξη, που τροποποιεί τον κανονισμό λειτουργίας του Αρείου Πάγου.

Προσπαθούν να πείσουν ότι η, κατά την προηγηθείσα μεταξύ τους συνάντηση, απροκάλυπτη παρέμβαση προς επηρεασμό του Αντιπροέδρου του Α1 Τμήματος του Αρείου Πάγου από τον υπουργό Γεραπετρίτη, αποτελούσε, δήθεν, “διαβούλευση”.

Προσπαθούν να πείσουν ότι η τροπολογία γίνεται προς διεύρυνση της σύνθεσης του δικαστηρίου, ενώ είναι σαφές ότι αποτελεί μεθόδευση, με προφανή στόχο.

Αδιαφορούν εάν με τέτοιες μεθοδεύσεις ευτελίζουν τη δικαστική εξουσία και προσβάλλουν την ανεξαρτησία της. Όπως προσβάλλουν και τη νοημοσύνη όλων των πολιτών».

Διαβάστε επίσης:

Τσίπρας: Η κυβέρνηση να σοβαρευτεί και να ψηφίσει έστω και τώρα την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ για να αποφύγουμε τα χειρότερα

Οικονόμου για Τσίπρα: «Καταφεύγει σε αλλεπάλληλα ουρανομήκη ψέματα, γιατί δεν μπορεί να αντέξει την αλήθεια»

Καβγάς Γεροβασίλη – Καλαρρύτη: «Τι αθλιότητα είναι αυτή που λέτε τώρα;» – «Να προσέχετε πώς μου μιλάτε» (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 15:30