search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 20:44
MENU CLOSE

Πώς μπορεί να γίνει μία μαζική επίθεση της Κίνας στην Ταϊβάν (videos)

11.04.2023 17:05
china_1104_1200-700_new

Επίδειξη δύναμης έναντι της Ταϊβάν και μήνυμα προς τη Δύση είναι το βίντεο που έδειξε η κινεζική τηλεόραση και αποτελεί προσομοίωση επίθεσης κατά της Ταϊβάν. Το βίντεο μεταδόθηκε την ώρα που οι κινεζικές δυνάμεις κάνουν μεγάλης έκτασης ασκήσεις γύρω από το νησί, που σύμφωνα με το Πεκίνο είναι αναπόσπαστο τμήμα της κινεζικής επικράτειας.

Το σενάριο των ασκήσεων αναφέρεται στην πλήρη περικύκλωση του νησιού από θαλάσσης και αέρος και χειρουργικά πυραυλικά πλήγματα από την κινεζική ενδοχώρα.

Το βίντεο που μετέδωσε η κινεζική τηλεόραση στη διάρκεια δελτίου ειδήσεων δείχνει την περικύκλωση της Ταϊβάν από πολεμικά πλοία και αεροσκάφη και σε δεύτερη φάση πλήγματα με πυραύλους που εκτοξεύονται από διάφορα σημεία της νοτιοανατολικής Κίνας. Παράλληλα στο βίντεο αυτό περιγράφονται και πυραυλικά πλήγματα από αεροσκάφη.

Οι τριήμερης διάρκειας αεροναυτικές ασκήσεις της Κίνας ξεκίνησαν με αφορμή την επίσκεψη της προέδρου της Ταϊβάν, Τσάι Ινγκ στις Ηνωμένες Πολιτείες και τη συνάντηση που είχε στην Καλιφόρνια με τον πρόεδρο της αμερικανικής βουλής, Κέβιν Μακάρθι.

«Οι δυνάμεις που εμπλέκονται είναι έτοιμες να πολεμήσουν ανά πάσα στιγμή, συντρίβοντας αποφασιστικά κάθε είδους αυτονομιστικές τάσεις στην Ταϊβάν και κάθε ξένη παρέμβαση», ανακοίνωσε ο Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός της Κίνας.

Σύμφωνα με πηγές στην Ταϊβάν, τις τελευταίες 3 μέρες έγιναν πάνω από 200 πτήσεις κινεζικών αεροσκαφών και αναλυτές εκτιμούν ότι κάποια από τα αεροσκάφη απονηώθηκαν από το αεροπλανοφόρο Shandong, που πλέει 200 μίλια ανοικτά της Ταϊβάν. Τα κινεζικά αεροσκάφη πετούσαν εξοπλισμένα και εκτέλεσαν ασκήσεις επιθέσεων σε στόχους στην Ταϊβάν.

Διαβάστε επίσης:

Τι είδε ο άνθρωπος που έκανε τον γύρο του κόσμου περπατώντας, μαζί με ένα σκυλί (photos)

Libération: «Γιατί η βελγική Δικαιοσύνη επιμένει να κρατάει φυλακισμένους δύο Ευρωβουλευτές;»

ΗΠΑ: Απρόβλεπτες διαστάσεις παίρνει η διαρροή απόρρητων εγγράφων – Κατασκόπευαν συμμάχους (videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 20:44