search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 18:22
MENU CLOSE

Τρίτη και φαρμακερή για την τροπολογία – μπλόκο κατά του Κασιδιάρη – Σήμερα αποφασίζει η Βουλή

11.04.2023 06:00
diki_xa289_lagos-kasidiaris_new

Η κυβέρνηση φέρνει σήμερα στην Βουλή την τρίτη σε σειρά τροπολογία για τον αποκλεισμό του Ηλία Κασιδιάρη από την Βουλή, ελπίζοντας ότι αυτή την φορά θα καταφέρει να δώσει τέλος στα σενάρια για την επανεμφάνιση του νεοναζιστικού μορφώματος στις επερχόμενες εκλογές υπό την σκέπη άλλου αρχηγού. 

Η κυβέρνηση αναμένεται σήμερα να πιέσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καθώς, όπως είναι γνωστό, ο ΣΥΡΙΖΑ θα απέχει από την ψηφοφορία. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πάντως, αναμένεται να καλέσει την κυβέρνηση να υπερψηφίσει την πρόταση του «που διασφαλίζει την θωράκιση της δημοκρατίας».

Το κυβερνητικό επιτελείο επιλέγει την επιθετική ρητορική και με την κάθε ευκαιρία επιχειρεί να συνδέσει τον ΣΥΡΙΖΑ με την νεοναζιστική ακροδεξιά, ευελπιστώντας ότι με αυτό τον τρόπο μπορεί να «κόψει» ψήφους από τους κεντρώους ψηφοφόρους προς το κόμμα του κ. Τσίπρα. 

Ο πρωθυπουργός από τον Εύοσμο της Θεσσαλονίκης επιτέθηκε εναντίον του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης λέγοντας ότι «στη Βουλή θα αναλάβουν όλες και όλοι την ευθύνη. Αυτοί οι οποίοι δεν θα ψηφίσουν αυτή την τροπολογία, είναι οι ίδιοι οι οποίοι «κλείνουν το μάτι» τελικά στη Χρυσή Αυγή. Είναι οι ίδιοι οι οποίοι θέλουν τελικά με κάποιο τρόπο αυτό το μόρφωμα να βρεθεί στο Κοινοβούλιο. Δεν είχαν δυσκολία, θέλω να θυμίσω, στο παρελθόν, όποτε χρειαζόταν να συμπορεύονται μαζί τους». Και πρόσθεσε :

«Μαζί ψήφισαν τότε, για να πέσει η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά και για τις αλλαγές του εκλογικού νόμου, μαζί είχαν συμπορευθεί. Εδώ λοιπόν θα κριθούν όλοι» τόνισε με έμφαση.

Η χθεσινή μέρα επισκιάστηκε ωστόσο από τη συνάντηση που είχε ο υπουργός επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης με τον παραιτηθέντα αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου Χρήστο Τζανερίκο ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα αναμένεται να δώσει συνέντευξη τύπου αποκαλύπτοντας τι ακριβώς συνέβη με τον κ. Γεραπετρίτη.

Η παραίτηση του κ. Τζανερίκου ωστόσο έχει φέρει μία σειρά από νομικά κολλήματα τα οποία μπορούν να περιπλέξουν περισσότερο τα πράγματα παρά να δώσουν λύση στην ιστορία.

Για παράδειγμα, εάν  ο υπουργός Δικαιοσύνης κάνει αποδεκτή την παραίτηση Τζανερίκου, τα επόμενα εικοσιτετράωρα, τότε μπορεί να προκύψει νομικό αδιέξοδο, που αφορά τη σύνθεση του Α1 Τμήματος, το οποίο με βάση την κυβερνητική τροπολογία πρέπει να αποφασίσει “εν ολομελεία”! Το εν ολομελεία”, σύμφωνα με το νόμο το Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου είναι 11μελές.

Πάντως, μιλώντας για τον πυρήνα της τροπολογίας, η πρόβλεψη ότι την απόφαση για το αν μια οργάνωση, της οποίας ο πραγματικός αρχηγός είναι καταδικασμένος για εγκληματικές πράξεις μπορεί να συμμετέχει ή όχι στις εκλογές, θα την λάβουν όχι πέντε αλλά και τα 11 μέλη του αρμόδιου τμήματος του Αρείου Πάγου (το Α1), κάνει την κυβέρνηση να ευελπιστεί ότι τουλάχιστον τώρα το θέμα μπορεί να λυθεί.

Διαβάστε επίσης:

Γιάννης Οικονόμου για Αλέξη Τσίπρα: Αδίστακτος ψεύτης και επικίνδυνα αδαής

Τροπολογία για μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη: «Πυρ ομαδόν» στην κυβέρνηση εξαπολύει η αντιπολίτευση

Μητσοτάκης στο TikTok: «Γράψτε μου τις ερωτήσεις σας για τις επικουρικές συντάξεις (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 18:19