search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 02:10
MENU CLOSE

Μητσοτάκης απαντώντας στην Bild: «Μη με συγκρίνετε με τον Τραμπ, δεν έχω πυκνά ξανθά μαλλιά»

13.04.2023 19:33
mitsotakis bild

Συνέντευξη στη γερμανική Bild παραχώρησε ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην οποία κυριάρχησε το θέμα του μεταναστευτικού και ο φράχτης στον Έβρο.

Κυριάκος Μητσοτάκης υπερασπίστηκε την απόφαση της κυβέρνησης να επεκτείνει τον φράχτη στον Έβρο, τονίζοντας ότι «χάρη στο τείχος και στη συνολική μεταναστευτική μας πολιτική λιγότεροι παράτυποι μετανάστες έρχονται στην Ελλάδα, δηλαδή στην Ευρώπη.

Οι δημοσιογράφοι της γερμανικής εφημερίδας ρώτησαν ευθέως τον κ. Μητσοτάκη εάν αντιγράφει τον πρώην πρόεδρο της Αμερικής, Ντόναλντ Τραμπ, που ήθελε να χτίσει ένα φράχτη στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό και μάλιστα να υποχρεώσει του Μεξικάνους να πληρώσουν για αυτόν.

«Πρώτα απ’ όλα, δεν έχω πυκνά ξανθά μαλλιά, επομένως, πιστεύω ότι η σύγκριση δεν είναι πολύ εύστοχη», απάντησε ο πρωθυπουργός. Χαρακτήρισε τη μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης αυστηρή αλλά δίκαιη και υπενθύμισε ότι «έξι μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων μας βρεθήκαμε ουσιαστικά αντιμέτωποι με μια οργανωμένη εισβολή παράνομων μεταναστών στην Ελλάδα, δηλαδή σε ευρωπαϊκό έδαφος».

Στην επισήμανση της Bild ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απέρριψε πρόσφατα τη χρηματοδότηση του τείχους, κατόπιν πρωτοβουλίας τεσσάρων πολιτικών δυνάμεων στην ΕΕ, ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι «υπάρχει μια γενική σύγχυση σε ευρωπαϊκό επίπεδο ως προς το τι ακριβώς μπορεί να χρηματοδοτηθεί με ευρωπαϊκά κονδύλια. Για παράδειγμα, αυτή τη στιγμή, μπορούμε να χρηματοδοτήσουμε τεχνολογικά εργαλεία που πλαισιώνουν το τείχος, δεν μπορούμε να χρηματοδοτήσουμε το ίδιο το τείχος» και επανέλαβε:

«Ανεξάρτητα από το τι θα κάνει ή δεν θα κάνει η Ευρώπη, έχω πει δημοσίως ότι θα χτίσουμε τον δικό μας φράχτη, ακόμη και αν πρέπει να χρηματοδοτηθεί από τον Έλληνα φορολογούμενο».

Διαβάστε επίσης:

Μάντζος: Η υπόθεση Τζανερίκου υποδηλώνει πώς βλέπει η κυβέρνηση τη δικαστική εξουσία

ΣΥΡΙΖΑ: Αλαζονική αδιαφορία της κυβέρνησης για τους ιστορικούς κινηματογράφους της Αθήνας

Οικονόμου: Ας αφήσει ο κ. Τσίπρας, έστω για λίγο, τις θεωρίες συνομωσίας στην άκρη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 02:07