search
ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 06:42
MENU CLOSE

Τσαβούσογλου ναι μεν… αλλά: Να αρχίσουμε τις διερευνητικές μετά τις εκλογές, αλλά η ένταση μπορεί να ξεκινήσει ανά πάσα στιγμή (Video)

14.04.2023 17:15
Tsavousoglou_new

Σε μια σιβυλλική δήλωση για τα ελληνοτουρκικά προχώρησε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος έστειλε από τη μία μήνυμα για επανέναρξη του διαλόγου, ωστόσο απείλησε εμμέσως με νέα όξυνση της έντασης.

Μιλώντας στο Habeturk, ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας, σημείωσε χαρακτηριστικά: «Ηρεμήσαμε μετά τον σεισμό με την Ελλάδα. Αλλά δε πρέπει να είμαστε αφελείς. Πρέπει να αξιολογήσουμε καλά αυτή την ατμόσφαιρα, να αναβιώσουμε τον μηχανισμό διερευνητικών συνομιλιών μετά τις εκλογές, να μιλήσουμε για το πώς θα τα λύσουμε και να κάνουμε συγκεκριμένα βήματα».

«Υπάρχουν πολλά αντικρουόμενα ζητήματα που είναι αλληλένδετα. Εάν αυτά δεν επιλυθούν, η ένταση μπορεί να ξεκινήσει ανά πάσα στιγμή, δυστυχώς. Είμαστε πάντα έτοιμοι να συζητήσουμε αυτά τα θέματα μέσω του διαλόγου και της διπλωματίας», κατέληξε.

Διαβάστε επίσης:

Σεισμός 6,6 Ρίχτερ στην Ιάβα Ινδονησίας

Ζαπορίζια: Δραματική προειδοποίηση για τον πυρηνικό σταθμό – «Η τύχη μας θα τελειώσει αργά ή γρήγορα»

Guardian: Εκτενές ρεπορτάζ για το «μπλόκο» στο κόμμα Κασιδιάρη – «Μπορεί να είναι πολύ λίγο και να ήρθε πολύ αργά»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 00:06