search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:08
MENU CLOSE

Γεωργούλης: Τα ποινικά αδικήματα για τον ευρωβουλευτή – Το χρονικό και η σύγκρουση ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ

18.04.2023 08:19
georgoulis_new

Σαν βόμβα έσκασε η χθεσινή αιφνιδιαστική απομάκρυνση του Αλέξη Γεωργούλη από τον ΣΥΡΙΖΑ μετά από καταγγελία που έκανε το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Ελένη Χρονοπούλου. Σύμφωνα με την Χαριλάου Τρικούπη η υπόθεση αφορά σοβαρά ποινικά αδικήματα. 

Το χρονικό

Η καταγγελία κατά του Αλέξη Γεωργούλη έγινε το 2020 από το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου (είχε εκλεγεί 4η) Ελένη Χρονοπούλου και σύμφωνα με πληροφορίες αφορά βιασμό. Από τότε οι βελγικές αρχές έκαναν έρευνες και ήταν ιδιαίτερα προσεκτικές καθώς σύμφωνα με νομικούς κύκλους από τις Βρυξέλλες η υπόθεση όταν αφορά πολιτικά πρόσωπα χρειάζεται έντονη συνεργασία των βελγικών αρχών με το Ευρωκοινοβούλιο και ενδελεχής έλεγχος μέχρι να ασκηθούν οι διώξεις. Όπως υποστηρίζουν από το ΠΑΣΟΚ το αίτημα άρσης της ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη είναι αποτέλεσμα αυτών των ερευνών. Η Ελένη Χρονοπούλου, η οποία αναμένεται να είναι και στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ σε εκλόγιμη θέση εκπροσωπώντας τους Έλληνες του εξωτερικού καθώς είναι χρόνια κάτοικος Βρυξελλών ως εργαζόμενη στο Ευρωκοινοβούλιο, είναι πρόσωπο του περιβάλλοντος του Νίκου Ανδρουλάκη και σύμφωνα με πληροφορίες έχει την απόλυτη στήριξη και συμπαράσταση του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ. 

Σύγκρουση ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ

«Είναι ντροπή στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που κατά τ’ άλλα δηλώνουν υπέρμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, να διαρρέουν ονόματα μη σεβόμενοι την ποινική προδικασία». Το παραπάνω απόσπασμα από την ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ φαίνεται πως θα δημιουργήσει μία νέα σύγκρουση ανάμεσα σε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ καθώς όπως λένε στην Χαριλάου Τρικούπη εκτός από το γεγονός ότι από την Κουμουνδούρου διέρρευσε το όνομα της Ελένης Χρονοπούλου, «ο Αλέξης Γεωργούλης ήταν αυτός που έδωσε πολιτική διάσταση στην υπόθεση του».

«Ακόμη και σε αυτό το τραγικό γεγονός, υπέρτερη αξία έχει το μικροκομματικό τους συμφέρον. Απαιτείται να επιδειχθεί από όλους η ίδια διακριτικότητα και σοβαρότητα, με τις οποίες το θύμα εδώ και τόσο καιρό χειρίζεται την υπόθεση τηρώντας απαρέγκλιτα τη μυστικότητα της διαδικασίας», προσθέτουν από το ΠΑΣΟΚ κάνοντας επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ

Πάντως, όπως είναι σε θέση το topontiki.gr να γνωρίζει από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ δε θέλουν να δώσουν άλλη πολιτική διάσταση καθώς όπως τονίζουν κορυφαία στελέχη «τον λόγο έχει πλέον η δικαιοσύνη». Ξεκαθαρίζουν παράλληλα ότι το κόμμα είναι στο πλευρό της Ελένης Χρονοπούλου και θα την προστατεύσει. Η Ελένη Χρονοπούλου από την άλλη δεν αναμένεται να πάρει θέση για το θέμα ή να κάνει κάποια δήλωση – τουλάχιστον προς το παρόν – καθώς όπως τονίζουν πρόσωπα από το περιβάλλον της «ό,τι έχει να πει θα το πει μέσω των δικηγόρων της, τις επόμενες μέρες»

Η διαδικασία για την άρση ασυλίας 

Κατά τη χθεσινή έναρξη των εργασιών της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο η Πρόεδρος Ρομπέρτα Μέτσολα ανακοίνωσε το αίτημα των βελγικών αρχών για άρση της ασυλίας του ευρωβουλευτή. Σύμφωνα με τις διαδικασίες η νομική επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα ψηφίσει επ’ αυτού σε περίπου δέκα μέρες και μετά θα συζητηθεί η άρση της ασυλίας του ευρωβουλευτή στην επόμενη συνεδρίαση της ολομέλειας. Από την πλευρά του ο Αλέξης Γεωργούλης αναφέρει πως ο ίδιος ζήτησε την άρση της ασυλίας του: «απέναντι σε αυτήν την ψευδή και προσβλητική επίθεση, που πραγματοποιείται – μάλλον όχι τυχαία – λίγες ημέρες πριν τις εθνικές εκλογές, προτίθεμαι να δώσω τη μάχη μου στη δικαιοσύνη, για την αλήθεια και την αποκατάσταση του ονόματός μου, αιτούμενος ο ίδιος την άρση της ευρωβουλευτικής μου ασυλίας».

Διαβάστε επίσης:

Για μία θέση στη Βουλή – Οι μάχες μεταξύ των υποψηφίων βουλευτών της ΝΔ

Εύα Καϊλή: «Θα ζητήσουμε να αφαιρεθεί το βραχιολάκι», τονίζει ο δικηγόρος της

ΠΑΣΟΚ: «Είναι ντροπή στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να διαρρέουν ονόματα μη σεβόμενοι την ποινική προδικασία»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:03