search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 10:16
MENU CLOSE

Για μία θέση στη Βουλή – Οι μάχες μεταξύ των υποψηφίων βουλευτών της ΝΔ

18.04.2023 06:00
nea_dimokratia_new

Φτερά στα πόδια έχουν βάλει οι υποψήφιοι του κυβερνώντος κόμματος καθώς ο μεταξύ τους ανταγωνισμός είναι πολύ μεγάλος, δεδομένου μάλιστα ότι το τοπίο των εκλογών με την απλή αναλογική είναι ακόμα άγνωστο.

Την ίδια ώρα, κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης διαγκωνίζονται καθώς κάποιοι εξ’ αυτών διεκδικούν την πρωτιά, ώστε να είναι «παρόντες» όταν ανοίξει το εσωκομματικό παιχνίδι της ΝΔ.

Η πιο σκληρή μάχη στο Λεκανοπέδιο φαίνεται ότι θα δοθεί στην Α΄Αθηνών, όπου στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ βρίσκονται και τα πιο «βαριά ονόματα».

Ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, ο υπουργός Υγείας Θανάσης Πλεύρης, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης και ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος παλεύουν όχι για την εκλογή αλλά για την θέση που θα κατακτήσουν στην πρώτη κάλπη.

Πολύ δυνατή υποψηφιότητα, όμως, είναι και αυτή της κ. Όλγας Κεφαλογιάννη, η οποία είχε έρθει πρώτη στις εκλογές του 2019, παρα το γεγονός ότι δεν στηριζόταν από το ηγετικό επιτελείο του κόμματος, ενώ ψηλά στις δημοσκοπήσεις εμφανίζεται και ο αντιπρόεδρος της βουλής Νικήτας Κακλαμάνης, ο οποίος έχει μακρά κοινοβουλευτική διαδρομή και μεγάλη εμπειρία και ερείσματα στον χώρο των παραδοσιακών ψηφοφόρων της ΝΔ. Στην ίδια περιφέρεια εκλέγεται και η κ. Φωτεινή Πιπιλή, ενώ δυνατά έχει μπει στη μάχη και η προερχόμενη από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ κ. Αννα Ροκοφύλλου, πρώην αντιδήμαρχος Αθηναίων.

Αλλά και ο Βόρειος Τομέας της Αθήνας, είναι μία περιφέρεια με ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς ανταγωνίζονται για την πρωτιά, οι δύο αντιπρόεδροι του κόμματος: Ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης και ο υπουργος Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος μάλιστα κατεβαίνει «δίδυμο» με τον αναπληρωτή του κ. Παπαθανάση, που επίσης διεκδικεί μία θέση στη βουλή. Στη συγκεκριμένη περιφέρεια εκλέγεται επίσης η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως ενώ πολύ ισχυρή υποψηφιότητα θεωρείται αυτή του Θεόδωρου Ρουσόπουλος. Ο Δημήτρης Καιρίδης, ο Γιώργος Κουμουτσάκος και Ζωή Ράπτη, είναι όλοι τους γνωστά ονόματα με σημαντικές επιρροές στο εκλογικό ακροατήριο.

Στο Νότιο τομέα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας εμφανίζεται να διεκδικεί την πρωτεία από τον συνάδελφό του υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Τάκη Θεοδωρικάκο. Στο συγκεκριμένο τομέα κατεβαίνουν επίσης ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης, ο Διονύσης Χατζηδάκης, ο Χάρης Θεοχάρης, τρεις δημοσιογράφοι – η Άννα Καραμανλή, η Σοφία Βούλτεψη και ο Μπάμπης Παπαδημητρίου- ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ κ. Τάσος Γαϊτάνης, ο Βασίλης Σπανάκης και ο προερχόμενος, κάποτε, από το Ποτάμι κ. Γρηγόρης Ψαριανός.

Στον Δυτικό της Αθήνας έχουν ήδη ανακοινωθεί οι υποψηφιότητες του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και της υφυπουργού για τη Δημογραφική Πολιτική και την Οικογένεια Μαρίας Συρεγγέλα. Υπενθυμίζεται ότι στον δυτικό τομέα εκλέγονται επίσης ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και ο δημοσιογράφος Γιάννης Λοβέρδος.

Σκληρή θα είναι η μάχη για μια θέση στη Βουλή και στην Ανατολική Αττική, όπου εκεί το προβάδισμα εμφανίζεται να έχει ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης ενώ ακολουθούν ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας αλλά και η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη. Επίσης, στη συγκεκριμένη περιφέρεια εκλέγονται ο «παλαίμαχος» βουλευτής Γιώργος Βλάχος και ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Βασίλης Οικονόμου.

Διαβάστε επίσης:

Εύα Καϊλή: «Θα ζητήσουμε να αφαιρεθεί το βραχιολάκι», τονίζει ο δικηγόρος της

ΠΑΣΟΚ: «Είναι ντροπή στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να διαρρέουν ονόματα μη σεβόμενοι την ποινική προδικασία»

Αλέξης Γεωργούλης: Αυτή είναι η γυναίκα που τον κατήγγειλε για παρενόχληση

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 10:15