search
ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 00:06
MENU CLOSE

Αλέξης Γεωργούλης: Τα επόμενα βήματα μετά την καταγγελία – Μεταβαίνει στις Βρυξέλλες, θα ζητήσει ακρόαση πριν την άρση ασυλίας

19.04.2023 16:03
georgoulis-siriza-1-new

Αθώος δηλώνει ο Αλέξης Γεωργούλης για τις σοβαρότατες κατηγορίες που του προσάπτει η δικηγόρος Ελένη Χρονοπούλου για βιασμό και σωματική βία και ετοιμάζει την υπερασπιστική του γραμμή σε συνεργασία με τους δικηγόρους του.

Τον λόγο πλέον έχει η βελγική δικαιοσύνη, η οποία έχει ζητήσει την άρση της ασυλίας του ευρωβουλευτού. Σύμφωνα με το OPEN, ο κ. Γεωργούλης ενδέχεται να πάει στις Βρυξέλλες είτε την Παρασκευή είτε την επόμενη εβδομάδα προκειμένου να συναντηθεί με τους Βέλγους δικηγόρους του και την εισαγγελέα που έχει αναλάβει την υπόθεση.

Παράλληλα, αύριο, Πέμπτη οι Βέλγοι δικηγόροι, θα πάρουν στα χέρια τους την δικογραφία, αλλά και σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, πρόκειται να ζητήσουν από τις βελγικές αρχές να καλέσουν τον κ. Γεωργούλη για ακρόαση πριν την άρση της ασυλίας του.

Όσον αφορά τη διαδικασία άρσης της ασυλίας, ο Αλέξης Γεωργούλης φαίνεται πως θέλει να «τελειώνει» γρήγορα με την υπόθεση, διότι η διαδικασία της άρσης της ασυλίας μπορεί να έχει διάρκεια έως και 3 μήνες.

Ωστόσο, από την υπηρεσία Νομικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου ανέφεραν στο Open πως η διαδικασία θα πάρει περισσότερο χρόνο από ό,τι αναμενόταν, παρά το γεγονός πως ο ίδιος ο ευρωβουλευτής είχε ζητήσει την άρση της ασυλίας του και αυτό θα έπρεπε να επιταχύνει τη διαδικασία.

Την ερχόμενη Δευτέρα – Τρίτη συνεδριάζει η Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων και εκεί ίσως να οριστεί ο εισηγητής ευρωβουλευτής της έκθεση για την άρση της ασυλίας του.

Από εκεί και πέρα η Επιτροπή θα συνεδριάσει και πάλι μετά από έναν μήνα. Χρειάζεται ολόκληρη διαδικασία για να φτάσουν οι ευρωβουλευτές στην ψηφοφορία στην Ολομέλεια, σύμφωνα με την δημοσιογράφο.

Η διαδικασία υπολογίζεται πως θα πάρει τουλάχιστον δύο μήνες ακόμη, εκτός και αν η Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων συνεδριάσει εκτάκτως.

Νωρίτερα, μέσω της δικηγόρου του, ο ίδιος ο ευρωβουλευτής δήλωσε για μία ακόμη φορά αθώος.

«Θα αποδείξει την αθωότητά του», ανέφερε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις της η Σταματίνα Μαλλά την Τετάρτη.

«Δεν έχουμε λάβει ακόμη την δικογραφία και οτιδήποτε μαθαίνουμε είναι από πληροφορίες που λαμβάνουμε διάσπαρτες από το Διαδίκτυο. Δεν μπορώ να τοποθετηθώ σε φήμες. Θα πρέπει να τοποθετηθώ πάνω σε μια δικογραφία ή σε ένα κατηγορητήριο που μπορεί να έχει ή να μην έχει ακόμη υπάρξει, γιατί δεν έχει κληθεί ο κ. Γεωργούλης από τις Αρχές ακόμη», ανέφερε στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Το Πρωϊνό».

«Τη δικογραφία θα τη λάβουμε μετά την Πέμπτη. Έχουμε κινήσει τις διαδικασίες να την λάβουμε γιατί θέλουμε όσο γίνεται πιο γρήγορα να πάει να απολογηθεί και να πει τη θέση του στις αρμόδιες Αρχές του Βελγίου», συμπλήρωσε η δικηγόρος.

Εκτός Ευρωπαϊκής Αριστεράς ο Γεωργούλης

Νωρίτερα, το κόμμα της Αριστεράς στο Ευρωκοινοβούλιο ανακοίνωσε ότι με απόφασή του μετά την σχετική εισήγηση της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, ο ευρωβουλευτής Αλέξης Γεωργούλης δεν θα είναι πλέον μέλος της. Η απόφαση έχει άμεση ισχύ και έρχεται μετά τις πληροφορίες για καταγγελίες που σχετίζονται με ποινικά αδικήματα και το αίτημα των βελγικών αρχών να αρθεί η ασυλία του λόγω της ιδιότητας του ευρωβουλευτή, όπως ανακοίνωσε χθες η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα.

«Η απόφαση λήφθηκε με κοινή συμφωνία μεταξύ του Αλέξη Γεωργούλη και της Αριστεράς, σύμφωνα με την πρόταση της ελληνικής αντιπροσωπείας, και θα παραμείνει σε ισχύ εν αναμονή της επίλυσης της υπόθεσης.

Η Αριστερά παίρνει τις κατηγορίες εξαιρετικά σοβαρά και δεσμεύεται να αποτρέψει και να εξαλείψει κάθε μορφή βίας και παρενόχλησης. Στεκόμαστε στο πλευρό όλων των επιζώντων της βίας λόγω φύλου. Η Αριστερά θεωρεί απαράδεκτη την αποκάλυψη των προσωπικών στοιχείων του καταγγέλλοντα στα ΜΜΕ», τονίζεται στην σχετική ανακοίνωση.

Διαβάστε επίσης:

Ανδρουλάκης για Γεωργούλη: «Δεν είχα καμία γνώση – Μια νέα γυναίκα πήρε μια γενναία απόφαση» (Video)

Μητσοτάκης από Κέρκυρα: Ο υπερτουρισμός και η προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς είναι μία πραγματικότητα (Video)

Εκλογές 2023: Έτοιμοι οι εκλογικοί κατάλογοι για τους ετεροδημότες – Δείτε πού ψηφίζετε

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 00:06