search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 05:53
MENU CLOSE

Αλέξης Γεωργούλης: Αρνείται τις κατηγορίες σε βάρος του – Η ανακοίνωση των δικηγόρων του

18.04.2023 19:54
georgoulis

Σε δήλωσή τους οι τρεις πληρεξούσιοι δικηγόροι που έχουν αναλάβει την υπεράσπιση του Αλέξη Γεωργούλη αναφέρουν ότι δεν είχε καμία γνώση για την καταγγελία ενώ λένε πως αρνείται κατηγορηματικά τις κατηγορίες σε βάρος του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση τους:

«Ο κ. Γεωργούλης ενημερώθηκε την Μεγάλη Παρασκευή 14 Απριλίου 2023 από το Γραφείο της Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, ως προς το αίτημα της Εισαγγελίας των Βρυξελλών για την άρση της ευρωβουλευτικής του ασυλίας, ύστερα από καταγγελία που έχει γίνει εις βάρος του και για την οποία δεν είχε καμία απολύτως γνώση.

Την ίδια ημέρα ανταποκρίθηκε, αιτούμενος και ο ίδιος της άρση της ασυλίας του, με σκοπό να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και να διαλευκανθεί η υπόθεση. Τη Δευτέρα 17 Απριλίου 2023, έγινε και η ανάλογη ανακοίνωση από το Προεδρείο στην Ολομέλεια.

Ο κ. Γεωργούλης αρνείται επισήμως και κατηγορηματικά τις κατηγορίες που στρέφονται εναντίον του και επιθυμεί οπωσδήποτε το ταχύτερο δυνατόν να χυθεί όλο το φως σε αυτήν την υπόθεση που μόλις του γνωστοποιήθηκε. Έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στο βελγικό δικαστικό σύστημα με το οποίο σκοπεύει να συνεργαστεί ενεργά.

Οι Βέλγοι δικηγόροι του, Me Cédric Vergauwen και Me Olivia Venet, έχουν ήδη έρθει σε επαφή με τον ανακριτή και θα επικοινωνήσουν σε εύθετο χρόνο σχετικά με αυτήν τη δικογραφία για την οποία ο κ. Γεωργούλης θεωρείται αθώος.

Έως τότε, δεν μπορούμε να προβούμε σε καμία περαιτέρω δήλωση πέραν αυτής της αθωότητας του.

Οι πληρεξούσιοι δικηγόροι
Me Cédric Vergauwen
Me Olivia Venet
Σταματίνα Μαλλά».

Διαβάστε επίσης:

Τσίπρας για Γεωργούλη: Καμία συγκάλυψη, καμία σκιά – Για εμας δεν υπάρχουν ναι μεν αλλά

Αλέξης Γεωργούλης: Να διερευνηθεί η καταγγελία για κακοποίηση γυναίκας λέει το ΚΚΕ

Κύρτσος για Γεωργούλη: «Το βασικό του λάθος ήταν ότι είχε σχέση με συνεργάτιδα του ευρωκοινοβουλίου» (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 00:58