search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 15:39
MENU CLOSE

Βρετανία: Ταχεία εξάπλωση της υποπαραλλαγής Αρκτούρος – Πέντε νεκροί

24.04.2023 16:58
koronoios_covid_new
credit: pixabay

Πέντε Βρετανοί έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας του νέου στελέχους του κορωνοϊού, που πήρε την ονομασία «Αρκτούρος» και οι βρετανικές αρχές προειδοποιούν ότι εξαπλώνεται ταχύτατα σε όλο τον κόσμο.

Η υποπαραλλαγή «Αρκτούρος», γνωστή και ως «Όμικρον ΧΒΒ.1.16» έχει εντοπιστεί σε 135 ασθενείς στη Βρετανία και σε χιλιάδες ανθρώπους παγκοσμίως.

Η υποπαραλλαγή, όπως ανακοίνωσε το βρετανικό υπουργείο Υγείας, εντοπίστηκε σε 120 περιστατικά στην Αγγλία, σε 8 στην Ουαλία, 5 στην Σκωτία και 2 στη Βόρεια Ιρλανδία.

Ο «Αρκτούρος» έχει εντοπιστεί σε τουλάχιστον 28 χώρες, με την πλειοψηφία των κρουσμάτων – 2.000 – να καταγράφονται στην Ινδία.

Άλλα 357 κρούσματα έχουν εντοπιστεί στις ΗΠΑ από τις 14 Απριλίου και από 100 στη Σιγκαπούρη και στην Αυστραλία. Η αύξηση των κρουσμάτων του «Αρκτούρου» στη Ινδία υποχρέωσε τις αρχές να επαναφέρουν την υποχρεωτικότητα στην χρήση προστατευτικής μάσκας σε κάποιους χώρους, για την προστασία των ηλικιωμένων, των εγκύων και ατόμων με υποκείμενα νοσήματα.

Οι υπεύθυνοι για το σύστημα υγείας στη Βρετανία επισημαίνουν ότι με βάση τα υφιστάμενα στοιχεία η νέα υποπαραλλαγή δεν δείχνει να είναι πιο σοβαρή από προηγούμενες, αλλά υπάρχουν συμπτώματα που μέχρι τώρα δεν είχαν παρατηρηθεί.

Στην Ινδία έχει παρατηρηθεί ότι ο «Αρκτούρος» προκαλεί έντονο ερεθισμό στα μάτια, κυρίως στις μικρότερες ηλικίες.

Ο Ινδός παιδίατρος Πιπίν Βασίστα, που είναι και μέλος του ΠΟΥ, δήλωσε ότι οι νεαροί ασθενείς παρουσιάζουν υψηλό πυρετό, έντονο βήχα και «φαγούρα επιπεφυκίτιδας» και «ερεθισμό στα μάτια».

Τα συμπτώματα αυτά παραπέμπουν όμως και στις συνέπειες των αδενοϊών, που είναι πολύ κοινοί την άνοιξη και το καλοκαίρι.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εντόπισε τη νέα υποπαραλλαγή τον Ιανουάριο, αλλά πριν από ένα μήνα εστίασε ιδιαιτέρως την προσοχή του στον «Αρκτούρο», καθώς διαπιστώθηκε η ευρύτατη διασπορά του σε όλο τον κόσμο.

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Νέο βίντεο ντοκουμέντο με… UFO έδωσε στη δημοσιότητα το Πεντάγωνο

Παρίσι: Τραγικός θάνατος για 45χρονη – Πιάστηκε το παλτό της στις πόρτες του μετρό και ξεκίνησε ο συρμός

Τσαβούσογλου για Μπάιντεν: Πολιτικοί τσαρλατάνοι διαστρεβλώνουν την ιστορία

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 15:39