search
ΤΕΤΑΡΤΗ 22.05.2024 00:00
MENU CLOSE

Βρετανία: Ψώνια… με το δελτίο στα σούπερ-μάρκετ

24.04.2023 15:20
britain-supermarket-new

Η αλυσίδα σούπερ μάρκετ Morrisons είναι η πρώτη που επιβάλλει «δελτίο» στις πωλήσεις φρούτων και λαχανικών στη Βρετανία, εν μέσω προειδοποιήσεων για σημαντικές ελλείψεις.

Ορισμένες άλλες αλυσίδες λιανικής προειδοποιούν ότι οι ελλείψεις σε φρέσκα φρούτα και λαχανικά θα γίνουν ακόμα πιο έντονες, με κάποια είδη- όπως οι πιπεριές- να είναι κιόλας είδος … πολυτελείας.

Στα σούπερ μάρκετ Morrisons, διατίθενται ανά πελάτη δύο πακέτα πιπεριές.  Η Tesco και η  Aldi έχουν επιβάλει «δελτίο» στις πιπεριές εδώ και εβδομάδες.

Σε άλλα καταστήματα, όπως το Waitrose, τα αποθέματα εξαντλούνται και ήδη εμφανίζονται προβλήματα στα ράφια.

Ως βασική αιτία για τα προβλήματα εφοδιασμού των καταστημάτων προβάλλεται ο κακός καιρός στην Ισπανία, στις αρχές του έτους. Γι αυτό οι καταναλωτές έχουν ειδοποιηθεί ότι μέχρι τον Μάιο θα υπάρχουν ελλείψεις σε τέτοια είδη.

Ο ψυχρός καιρός στην Ισπανία και στο Μαρόκο επηρέασε την παραγωγή κι άλλων φρέσκων φρούτων και λαχανικών, μεταξύ των οποίων οι τομάτες, που επίσης γίνονται είδος εν ανεπαρκεία.

Από τον Φεβρουάριο, σε κάποια καταστήματα της αλυσίδας Morrisons είχαν αναρτηθεί προειδοποιήσεις ότι «η διαθεσιμότητα σε τομάτες επηρεάζεται σοβαρά από τις καιρικές συνθήκες στην Ισπανία και στο Μαρόκο».

Στα βρετανικά σούπερ μάρκετ υπάρχει ανησυχία και για ελλείψεις στο χαρτί τουαλέτας, που αποδίδονται στις νέες απαγορεύσεις που επιβάλλει η ΕΕ για προϊόντα που επηρεάζουν την αποψίλωση των δασών.

Ο Κρις Φορμπς, ιδιοκτήτης του καταστήματος Cheeky Panda δήλωσε ότι «σίγουρα θα υπάρχουν πιέσεις στον εφοδιασμό και αναμένουμε αύξηση των τιμών του ανακυκλωμένου χαρτιού, καθώς αυξάνεται η ζήτηση εναλλακτικών λύσεων».

Ο Κρις Φορμπς πρόσθεσε ότι επιχειρήσεις που εξαρτώνται από την παραγωγή αγνού χαρτοπολτού, από τον οποίον παράγονται χαρτοπετσέτες, χαρτομάνδηλα προσώπου και χαρτί τουαλέτας, θα δώσουν μάχη για να είναι έτοιμες εγκαίρως να καλύψουν τα προβλήματα της αγοράς μετά τους νέους κανόνες στην ΕΕ για τον χαρτοπολτό.

Διαβάστε επίσης:

Πικάσο: 50 χρόνια από τον θάνατο του – «Το ιδιοφυές κτήνος»

Κένυα: Τι συνέβη στη «σφαγή του δάσους Σακάολα» – Έχουν βρεθεί ήδη 47 πτώματα (Videos)

Wagner – Πριγκόζιν: «Να τους σκοτώνετε όλους, μην παίρνετε αιχμαλώτους»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 23:57