search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 04:16
MENU CLOSE

Κένυα: Τι συνέβη στη «σφαγή του δάσους Σακάολα» – Έχουν βρεθεί ήδη 47 πτώματα (Videos)

24.04.2023 11:13
kenya_new

Ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις λαμβάνει η τραγωδία στην Κένυα, όπου η αστυνομία εντόπισε τα πτώματα άλλων 26 ατόμων, που θεωρείται ότι ήταν μέλη αίρεσης που πείστηκαν από τον επικεφαλής της εκκλησίας να λιμοκτονήσουν «για να συναντήσουν τον Ιησού».

Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί συνολικά 47 νεκροί σε δασική έκταση κοντά στην παραθαλάσσια κωμόπολη Μαλίντι.

Συνεργεία της αστυνομίας εξακολουθούν να διεξάγουν έρευνες στην περιοχή καθώς εκφράζονται φόβοι ότι υπάρχουν κι άλλοι νεκροί.

«Σήμερα βρήκαμε άλλα 26 πτώματα και αυτό ανεβάζει τον συνολικό αριθμό στα 47», δήλωσε ο επικεφαλής των ερευνών, Τσαρλς Καμάου. Η έρευνα συνεχίζεται όχι μόνο για τον εντοπισμό κι άλλων νεκρών, αλλά και μελών της αίρεσης που πιθανώς επέζησαν. Η έρευνα διεξάγεται σε μία έκταση 3.200 στρεμμάτων στο δάσος Σακαόλα, κοντά στο Μαλίντι, στην ανατολική Κένυα.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Κιτούρε Κιντίκι, ανακοίνωσε ότι αύριο θα επισκεφθεί το σημείο. Η αστυνομία έχει ήδη συλλάβει τον αρχηγό της αίρεσης, Μακένζι Ντεγκε, ο οποίος λέγεται ότι έπεισε τους οπαδούς του να σταματήσουν να λαμβάνουν τροφή μέχρι να πεθάνουν, ώστε «να συναντήσουν τον Ιησού».

Η αστυνομία ενημερώθηκε από κατοίκους της κωμόπολης και όταν πήγε στο αγρόκτημα που χρησιμοποιεί η αίρεση βρήκε πολλούς τάφους και άρχισε τις έρευνες.

Μία γυναίκα-μέλος της αίρεσης που εντοπίστηκε ζωντανή και συνελήφθη, αρνήθηκε να δεχτεί τις πρώτες βοήθειες και να καταναλώσει τροφή όσο ήταν στα χέρια της αστυνομίας. «Έκλεισε πεισματικά το στόμα της και αρνήθηκε τροφή και κάθε βοήθεια, θέλοντας να την αφήσουν να συνεχίσει τις προσευχές μέχρι να πεθάνει», δήλωσε ο Χουσεϊν Χαλίντ, μέλος οργάνωσης για τα ανθρώπινα δικαιώματα, που ενημέρωσε τις αρχές για την αίρεση. 

Ο Χουσεϊν Χαλίντ πρόσθεσε ότι κάποια μέλη της αίρεσης διέφυγαν από το αγρόκτημα και πιθανώς κατέφυγαν στο γειτονικό δάσος. «Εξακολουθούν να υπάρχουν πολλοί έξω και πιθανώς πεθαίνουν κάθε λεπτό που περνά», είπε ο Χουσεϊν Χαλίντ.

Ο υπουργός Εσωτερικών σε ανάρτηση στο Twitter έκανε λόγο για «σφαγή στο δάσος Σακάολα» και «σαφή παραβίαση του συνταγματικού δικαιώματος στην ελευθερία της πίστης», προσθέτοντας ότι «ενώ η πολιτεία σέβεται την θρησκευτική ελευθερία», αυτοί που είναι υπεύθυνοι για τον θάνατο τόσων ανθρώπων «πρέπει να τιμωρηθούν».

Διαβάστε επίσης:

Βρετανία: Διέγραψαν μαύρη βουλευτή για αντισημιτικά σχόλια

Σουδάν: Χτυπήθηκε γαλλικό κομβόι – Πληροφορίες ότι μετέφερε Έλληνες

ΗΠΑ: 10η δολοφονία τρανς μέσα στο 2023

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 01:09