ΤΕΤΑΡΤΗ 29.05.2024 05:59
MENU CLOSE

Σουδάν: Απεγκλωβίστηκαν ακόμη 13 Έλληνες - Ανάμεσά τους ο Μητροπολίτης Νουβίας

26.04.2023 09:20

Τον απεγκλωβισμό άλλων 13 Ελλήνων και μελών των οικογενειών τους από το Σουδάν ανακοίνωσε το πρωί της Τετάρτης (26/4) το υπουργείο Εξωτερικών.

Ενώ μεταξύ, στην Ελλάδα αναμένεται να βρεθεί εντός της ημέρας και η νέα ομάδα Ελλήνων που απεγκλωβίστηκε από το Σουδάν τις προηγούμενες ώρες.

Όπως ανακοίνωσε το ΓΕΕΘΑ το δεύτερο αεροσκάφος C-27 με την μεταφορά των Ελλήνων από το Σουδάν αναμένεται να προσγειωθεί στις 4 το απόγευμα στο Αεροδρόμιο της Τανάγρας. Πρόκειται για το αεροσκάφος το οποίο απογειώθηκε από το αεροδρόμιο του Ασουάν στην Αίγυπτο και προσγειώθηκε το βράδυ της Τρίτης στο Τζιμπουτί. Το αεροσφκάφο της Πολεμικής Αεροπορίας κατευθύνεται ήδη προς την Άκαμπα της Ιορδανίας.

Αυτή θα είναι η δεύτερη επιχείρηση μεταφοράς Ελλήνων από το Σουδάν καθώς το πρωί της Τρίτης προσγειώθηκε στην Ελευσίνα το πρώτο C-27 μεταφέροντας 17 άτομα.

«Είδα να σκοτώνουν ανθρώπους στη μέση του δρόμου»

Την ίδια ώρα συγκλονίζουν οι μαρτυρίες Ελλήνων που απεγκλωβίστηκαν από την φρίκη του πολέμου στο Σουδάν.

«Είναι αληθινές οι εικόνες με τα πτώματα στους δρόμους. Εμείς κοιτώντας μία μέρα τον δρόμο, πέρασαν δύο ημιφορτηγά και τα γαζώσανε, τους σκοτώσανε όλους εκεί μέσα και τους άφησαν εκεί. Ήταν όλα τόσο ξαφνικά», τόνισε μεταξύ άλλων μιλώντας στο Mega ο Χρήστος Δέδες, ο οποίος βρέθηκε εγκλωβισμένος σε ξενοδοχείο του Σουδάν.

Διαβάστε επίσης:

Κίνηση τώρα: Αυξημένα προβλήματα στον Κηφισό – Πού υπάρχουν καθυστερήσεις (live χάρτης)

Χαλκίδα: Στο νοσοκομείο 91χρονος μετά από ξυλοδαρμό

Μέγαρα: Τραυματισμένος από πυροβόλο όπλο βρέθηκε 30χρονος

ΤΕΤΑΡΤΗ 29.05.2024 02:49
Exit mobile version