search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 00:18
MENU CLOSE

Βόλος: «Η μαντίλα είναι σύμβολο αντίστασης» λέει η 24χρονη που ξυλοκοπήθηκε από τον πατέρα της (Video)

26.04.2023 21:25
aneksithriskeia
Screenshot Mega

«Ήρθα να επισκεφθώ τους γονείς μου γιατί το Ισλάμ επιτάσσει να επισκεπτόμαστε τους γονείς μας», λέει η κοπέλα που ξυλοκοπήθηκε από τον πατέρα της στο Βόλο, επειδή ασπάστηκε το Ισλάμ.

Η 24χρονη, η οποία έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από τον ίδιο της τον πατέρα, μίλησε στο Mega για την απόφασή της να αλλάξει θρησκεία και να ασπαστεί τον Ισλαμισμό, γεγονός που εξόργισε τους γονείς της, που τη διέγραψαν μια για…πάντα.

«Ο πατέρας μου ήταν κάθετος, δεν ήθελε τη μαντίλα, και δημιουργήθηκε ένταση. Είμαι καλύτερα. Δεν θέλω να φανούν οι μώλωπες. Με χτύπησε στο κεφάλι» εξομολογείται η νεαρή κοπέλα, μιλώντας στο Mega.

«Δεν γινόταν συχνά, αλλά όταν γινόταν ήταν έντονο. Αλλά δεν είναι πάντα έτσι. Είναι καλός και ευγενικός. Αλλά είχα υποσχεθεί στον εαυτό μου να μην το επιτρέψω να γίνει ξανά» συνεχίζει η 24χρονη, η οποία ζει πλέον μόνιμα στο Νιούκαστλ της Αγγλίας και εργάζεται στο πανεπιστήμιο, όπου και ολοκλήρωσε τις σπουδές της στη Βιοϊατρική.

Ακολούθως, εξήγησε το λόγο που προχώρησε στην καταγγελία σε βάρος του πατέρα της. «Είναι δύσκολη η θέση μου, αλλά δεν μπορώ να μην εφαρμόσω αυτά που πιστεύω. Για μένα η έκθεση του γυμνού στις γυναίκες είναι πολύ κακό και το κατακρίνω πολύ».

Ο πατέρας της καταδικάστηκε χωρίς αναστολή σε τρία χρόνια και τρεις μήνες φυλάκιση.

Γιατί αποφάσισε να ασπαστεί το Ισλάμ

«Όταν πήγα στα ΚΕΠ, μου ζήτησαν άδεια παραμονής επειδή φορούσα μαντίλα, ενώ έχω ελληνικό διαβατήριο. Για μένα η μαντίλα θεωρείται σύμβολο αντίστασης στα ιδεώδη του δυτικού κόσμου που θέλουν τη γυναίκα με συγκεκριμένα πρότυπα, όχι μόνο ως σύμβολο πίστης» είπε η 24χρονη και επεσήμανε πως αποφάσισε να ασπαστεί το Ισλάμ γιατί «το χιτζάμπ γιατί προάγει την αξιοποίηση της γυναίκας για τη διαλεκτικότητά της, για τα μη φυσικά, εξωτερικά χαρακτηριστικά της».

Κληθείσα δε να σχολιάσει τη βία, απ’ όπου κι αν προέρχεται έστειλε το δικό της μήνυμα. «Οσον αφορά στη βία, αυτό που θέλω να εκφέρω είναι πως ντροπή δεν είναι το να καταγγέλλουμε κάτι που καταπατά τα δικαιώματά μας, είναι να αφήνουμε άτομα να εκμεταλλεύονται τα δικαιώματά μας. Η ανεξιθρησκεία είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη, αλλά διαφέρει πολύ από τον νόμο στην πράξη. Όταν ήρθα στον Βόλο υπήρξαν εκφράσεις από συμπολίτες που δεν τους ήξερα, ‘α, είσαι εσύ η μουσουλμάνα’ και χειρονομίες και βρισιές».

Διαβάστε επίσης:

Κέρκυρα: Έγκυος έχασε το μωρό της – Δεν βρέθηκε εναέριο μέσο για αεροδιακομιδή στην Αθήνα

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος – Πανελλήνιες 2023: Θα δώσει εξετάσεις μέσα από τη φυλακή 

Ιωάννα Παλιοσπύρου: Δεν νιώθω θυμό για τη γυναίκα που μου έριξε το βιτριόλι (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 00:10