search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 03:49
MENU CLOSE

ΑΔΑΕ: Κλήση σε Δεμίρη για ακρόαση για τις υποκλοπές

28.04.2023 15:25
demiris-vouli-12-new

Σε κλήση για ακρόαση κλήθηκε από την Ανεξάρτητη Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών ο διοικητής της ΕΥΠ, Θεμιστοκλής Δεμίρης, όπως είχε εμμέσως προαναγγείλει ο Χρήστος Ράμμος με δήλωσή του.

Το παρασκήνιο που προηγήθηκε της κλήσης του ήταν έντονο καθώς η δημοσιοποίηση της ατζέντας της Ολομέλειας στην οποία υπήρχε και το θέμα της κλήσης του κ. Δεμίρη, είχε προκαλέσει την αντίδραση κυβερνητικών κύκλων, καταλογίζοντας στον κ. Ράμμο αλλά και σε μέλη του Δ.Σ., κίνητρα πολιτικής παρέμβασης σε προεκλογικό χρόνο.

Μάλιστα, όπως είχε γίνει γνωστό, το θέμα αφαιρέθηκε από τη λίστα της Ολομέλειας και στη συνέχεια ακολούθησε η δήλωση του κ. Ράμμου, σύμφωνα με την οποία η Αρχή θα συνεχίσει το έργο της κανονικά.

Έτσι λοιπόν, η Ολομέλεια της ΑΔΑΕ αποφάσισε κατά πλειοψηφία να στείλει πρόσκληση προς ακρόαση στον κ. Δεμίρη, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, οι έλεγχοι της Αρχής στις εγκαταστάσεις της ΕΥΠ έχουν εντοπίσει ευρήματα που απαιτούν εξηγήσεις από τον διοικητή της Υπηρεσίας.

Ο κ. Δεμίρης φέρεται επίσης να μην έχει συμμορφωθεί με το αίτημα της ΑΔΑΕ για αποστολή στοιχείων που σχετίζονται με τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις.

Η ΑΔΑΕ αναμένεται να καλέσει για εξηγήσεις κι άλλες κυβερνητικές υπηρεσίες που φέρεται να εμπλέκονται στο σκάνδαλο των υποκλοπών.

Διαβάστε επίσης:

Δίκη Πισπιρίγκου: «Ήταν άνετη, ψύχραιμη, δεν την είδα ποτέ αναστατωμένη…» – Τι κατέθεσαν νοσηλεύτριες

Τραγωδία στα Τέμπη: Ποινική δίωξη στον πρώην πρόεδρο του ΟΣΕ

Έκρηξη στο Νέο Ηράκλειο: Στη Δίωξη Εκβιαστών η υπόθεση – «Δεν έχουμε σχέση με υπόκοσμο», λέει η ιδιοκτήτρια (Videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 01:32