search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 15:55
MENU CLOSE

Twitter: To νέο «πείραμα» του Έλον Μασκ

30.04.2023 12:30
mask_new

«Το Twitter θα προσφέρει σύντομα στους χρήστες του τη δυνατότητα να αγοράζουν μεμονωμένα άρθρα εφημερίδων», ανακοίνωσε χθες ο Έλον Μασκ.

«Από τον επόμενο μήνα, το Twitter θα επιτρέπει σε εκδότες μέσων ενημέρωσης να χρεώνουν αναγνώστες ανά άρθρο, απλά μ’ ένα απλό κλικ», έγραψε ο Νοτιοαφρικανός ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμα.

Από τον περασμένο Οκτώβριο, όταν o ιδρυτής των εταιρειών «Tesla» και «SpaceX» απέκτησε τους τίτλους ιδιοκτησίας του Twitter προτείνει συνεχώς νέες ιδέες και αλλαγές, προκαλώντας σύγχυση και αβεβαιότητα.

Ο Έλον Μασκ απέφυγε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το κόστος ή τη λειτουργία του νέου μοντέλου.

Αναφερόμενη σε ανάλογες προσπάθειες άλλων εταιρειών, που έπεσαν στο κενό, η εφημερίδα «Guardian», σημειώνει πως το «πείραμα» του Μασκ δεν έχει πολλές πιθανότητας επιτυχίας. Άλλωστε προϋποθέτει και τη συμμετοχή εκδοτών του Τύπου.

«Η ιδέα μιας πλατφόρμας που επιτρέπει την αγορά μεμονωμένων άρθρων εφημερίδων, σε ένα μοντέλο εναλλακτικό, κάτι ανάμεσο στη δωρεάν διαδικτυακή πρόσβαση σε έντυπα μέσα ενημέρωσης με χρηματοδότηση από διαφημίσεις και στις συνδρομές, δεν είναι νέα, αν και δεν απέδωσε καρπούς στον παρελθόν», αναφέρει χαρακτηριστικά η βρετανική εφημερίδα.

Η δανέζικη επιχείρηση «Blendle», για παράδειγμα, δεν τα κατάφερε με το δικό της μοντέλο δημιουργώντας ένα είδος iTunes δημοσιογραφικού περιεχομένου.

Διαβάστε επίσης:

Σουδάν: 1.888 ανθρώπους απομάκρυνε η Βρετανία

Oxford Analytica: Οι 65αρηδες θα φτάσουν το 1 δισ. μέχρι το 2030

Αυστρία: «Αποφασισμένος ο Πούτιν να τελειώσει ο πόλεμος με νίκη της Ρωσίας»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 15:54