search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 02:41
MENU CLOSE

Ύδρα: Στα κρατητήρια μέχρι να απολογηθεί ο 58χρονος που φέρεται να πέταξε γατάκι από ύψος 8 μέτρων

01.05.2023 16:57
gata-new

Στα κρατητήρια της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πειραιά, οδηγήθηκε μετά την μεταγωγή του στον Εισαγγελέα, ο 58χρονος που κατηγορείται ότι πέταξε μία γάτα από ταράτσα ύψους 8 μέτρων στην Ύδρα.

Ο συλληφθείς οδηγηθηκε στις 11 το πρωί στον Εισαγγελέα και παραπέμφθηκε σε ανακριτη με αποτέλεσμα να διατηρηθεί η κράτησή του μέχρι αύριο.

Στον φερόμενο ως δράστη επεβλήθη διοικητικό προστιμο 15.000 ευρώ, ενώ θα χρειαστεί να περάσει άλλη μια νύχτα στα κρατητήρια, καθώς αύριο, Τρίτη θα μεταχθεί εκ νέου στο δικαστικό μέγαρο Πειραιά, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για την βάναυση συμπεριφορά σε βάρος του μικρόσωμου ζώου.

Σημειώνεται ότι το πρόστιμο των 15.000 ευρώ το οποιο τού επεβλήθη ειναι το ανώτερο που προβλέπεται αν το ζωο καταφέρει να ζήσει, ενώ σύμφωνα με τον νόμο τα διοικητικά προστιμα, σε περίπτωση θανάτωσης ζώου κυμαίνονται απο 30.000-50.000 ευρώ.

Επιπλέον, δειυεκρινίζεται ότι οι αστυνομικοί του τοπικού τμήματος μετά απο σαφείς οδηγίες των αξιωματικών της Διευθυνσης Αστυνομίας Πειραιά και την καταγγελία ιδιοκτητριας καταστήματος που στεγάζεται κάτω απο το εστιατόριο που ο 58χρονος δράστης, πέταξε το γατάκι απο υψος 8 μέτρων, ενήργησαν ταχύτατα.

Υπενθυμίζεται ότι η καταγγελία έγινε από ιδιοκτήτρια καταστήματος που στεγάζεται κάτω από το εστιατόριο που ο 58χρονος φέρεται να πέταξε το γατάκι από ύψος 8 μέτρων, με τους αστυνομικούς του τοπικού τμήματος να ενεργούν ταχύτητα μετά απο σαφείς οδηγίες των αξιωματικών της Διευθυνσης Αστυνομίας Πειραιά, προχωρώντας άμεσα στη σύλληψη του δράστη έτσι ώστε να μην χαθεί χρόνος, να λάβουν καταθέσεις από όλα τα πρόσωπα.

«Για την πράξη που έλαβε χώρα στις 18:05 της 30ης Απριλίου 2023 στην Ύδρα Αττικής αναφέρεται ότι σύμφωνα με συμπληρωματική κατάθεση της καταγγέλλουσας, το τραυματισθέν τετράποδο ζώο εντοπίστηκε και εμφαίνεται καλά στην υγεία του. Κατόπιν τούτου, ενημερώθηκε ο αρμόδιος Εισαγγελέας για την Προστασία των Ζώων της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά κ. Μαργαρίτης Κωτσίμπας και στον κατηγορούμενο επεβλήθη διοικητικό πρόστιμο ύψους 15.000 ευρώ, σύμφωνα με τον άρθρο 24 παράγραφος 1Α του νόμου 4830/201» αναφέρεται στο σχετικό ενημερωτικό σημείωμα της ΕΛΑΣ.

Διαβάστε επίσης:

«Καμπανάκι» Παπαδόπουλου: «Οι μεγάλοι σεισμοί στον Κορινθιακό κόλπο επαναλαμβάνονται κάθε 25 με 30 χρόνια – Είμαστε στα 27»

Γιώργος Καραϊβάζ: «Είμαστε κοντά στον ηθικό αυτουργό – Έρχονται νέες συλλήψεις», είπε ο Μαυροειδάκος (audio)

Πρωτομαγιά 2023: Μαζικές συγκεντρώσεις και πορείες σε όλη τη χώρα (photos/videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 00:06