search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 01:58
MENU CLOSE

Εκλογές 2023: Στις 8 το βράδυ η ανακήρυξη των κομμάτων από τον Άρειο Πάγο – «Ώρα μηδέν» για Κασιδιάρη-Κανελλόπουλο

02.05.2023 18:14
areios pagos 654- new

Στις 8 το βράδυ θα γίνει η ανακήρυξη των συνδυασμών των κομμάτων που θα μετάσχουν στις εκλογές της 21ης Μαΐου, σύμφωνα με ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Αρείου Πάγου, ενώ το σκεπτικό της απόφασης αναμένεται να θα δημοσιοποιηθεί την Τετάρτη.

««Η ανακήρυξη των συνδυασμών και των υποψήφιων αυτών, θα γίνει σήμερα, 2/5/2023, στις 20:00 στο ακροατήριο του Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου (1ος όροφος, ακροατήριο 102)», αναφέρει ο Άρειος Πάγος.

Επισημαίνεται ότι λόγω της χωρητικότητας του ακροατηρίου, 2 μόνο εκπρόσωποι από κάθε συνδυασμό μπορούν να εισέλθουν στο κτίριο. Η είσοδος του Αρείου Πάγου θα ανοίξει από τις 19:00.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός εκλογικής διαδικασίας τίθεται το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη, καθώς όλα δείχνουν ότι η απόφαση του Α1 τμήματος του ΑΠ θα είναι αρνητική για το κόμμα του. Παράλληλα, οι δικαστές φαίνεται πως είναι διχασμένοι για το «ΕΑΝ» του Κανελλόπουλου, αν και πληροφορίες αναφέρουν ότι θα περάσει τον έλεγχο νομιμότητας, καθώς, η πραγματική σχέση των δύο ανδρών αφού αξιολογήθηκε από τον Αρειο Πάγο, δεν θα σταθεί, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, λόγος ικανός για τον αποκλεισμό του ΕΑΝ.

Σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δικτυα ο καταδικασμένος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση Ηλίας Κασιδιάρης τονίζει ότι «αύριο το απόγευμα και αφού ολοκληρωθεί επισήμως η διαδικασία παρωδία στο θέατρο σκιών του Μητσοτάκη θα εκδοθούν οι επίσημες ανακοινώσεις μου».

48 υποψήφια κόμματα, συνασπισμοί κομμάτων και μεμονωμένοι υποψήφιοι περιμένουν τι θα αποφασίσει η Ολομέλεια του Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου.

Η μαραθώνια διάσκεψη των δικαστών που ήδη είναι σε εξέλιξη από την Κυριακή γίνεται κεκλεισμένων των θυρών. Ωστόσο η απαγγελία της απόφασης θα γίνει σε ανοιχτή διαδικασία με τη συμμετοχή και των δέκα μελών που απαρτίζουν τη σύνθεση του Α1 τμήματος του Αρείου Πάγου. Η προεδρεύουσα της σύνθεσης, Ευδοξία Κιουπτσίδου, θα απαγγείλει την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου σε σχέση με το ποια και πόσα κόμματα λαμβάνουν το «πράσινο φως» προκειμένου να κατέβουν στις εκλογές της 21ης Μαΐου, αλλά και το για ποια κόμματα «κόβονται».

Βεβαίως τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στην κρίση του Ανωτάτου Δικαστηρίου σε σχέση με την τύχη του κόμματος του Ηλία Κασιδιάρη, του “Εθνικού Κόμματος των Ελλήνων“, αλλά και του κόμματος του πρώην αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αναστάσιου Κανελλόπουλου.

Οι δικαστές συναξιολογώντας όλα τα διαθέσιμα στοιχεία, περιλαμβανομένων και των πολυσέλιδων υπομνημάτων που κατέθεσαν τις προηγούμενες ημέρες τόσο η Νέα Δημοκρατία, όσο και το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, θα πρέπει να κρίνουν εάν ταυτίζονται φυσική και πραγματική ηγεσία στην περίπτωση του κόμματος Κασιδιάρη. Εάν δηλαδή φυσικός και πραγματικός ηγέτης είναι ο Δημήτρης Χατζηλιάδης, όπως διατείνεται το “Εθνικό Κόμμα Έλληνες” ή εάν στην πραγματική ηγεσία κρύβεται ο καταδικασμένος ως διευθυντής εγκληματικής οργάνωσης Ηλίας Κασιδιάρης, κάτι που αυτομάτως θα σημάνει τον αποκλεισμό του κόμματός του από τις επικείμενες εθνικές εκλογές.

Στο μικροσκόπιο των δικαστών μπαίνει και το κόμμα “ΕΑΝ” του κ. Αναστάσιου Κανελλόπουλου, καθώς με τα υπομνήματά τους τα κόμματα ζητούν από τον Άρειο Πάγο να αποκλείσει το ενδεχόμενο τώρα ή στο μέλλον τυχόν υπόγειων διαβουλεύσεων μεταξύ των κ.κ Κανελλόπουλου και Κασιδιάρη.

Αν και ο ίδιος με υπόμνημα του αναφερόμενος στις σχέσεις του με τον Ηλία Κασιδιάρη τόνισε ότι «… Όταν απεφάσισα να συνεργαστώ με το Κόμμα αυτό, έλαβα υπόψη μου το γεγονός ότι, α) από της ιδρύσεως του (2020) μέχρι σήμερα, δηλαδή επί 3 έτη, ουδέποτε το ίδιο, αλλ΄ ούτε ο ιδρυτής του απασχόλησε τον Τύπο ή τις Αρχές, δι’ οιονδήποτε έκνομη ενέργεια και β) το τεκμήριο αθωώτητος του ιδρυτή του.

Προφανώς ο Αναστάσιος Κανελλοπουλος επιθυμεί να κλείσει από την αρχή κάθε συζήτηση για την συμμετοχή του στο κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ

Εξάλλου, εκτός εκλογικής διαδικασίας φαίνεται ότι τίθεται το κόμμα του Νίκου Νικολόπουλου. Όπως ανακοίνωσε ο ίδιος δεν κατάφερε να υποβάλει εμπρόθεσμα τα ψηφοδέλτια ηλεκτρονικά μέχρι την καταληκτική προθεσμία τα μεσάνυχτα του Σαββάτου. Τυπικά είναι ακόμη υποψήφιο. Όταν όμως οι δικαστές εξετάσουν τον φάκελό του και δουν ότι λείπουν από μέσα τα ψηφοδέλτια, τότε αυτομάτως θα το αποκλείσουν από τις επικείμενες εκλογές.

Η κυβέρνηση εμφανίζεται  να παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις εξελίξεις στα δεξιά της δεξιάς καθώς από την μία έχουμε την Ελληνική Λύση να βρίσκεται σε μία περιδίνηση  εσωκομματικών εξελίξεων εξαιτίας των σεναρίων περί  αποστασίας  και να βρίσκεται αντιμέτωπη  με δικαστικά προβλήματα  για ξέπλυμα μαύρου χρήματος ( μετά τις καταγγελίες των βουλευτών που αποπέμφθηκαν ) και από την άλλη η «Πατριωτική Ένωση» των Πρόδρομου  Εμφιετζόγλου και  Κωνσταντίνου Μπογδάνου  να βρίσκονται εκτός εκλογικού στίβου, όπως άλλωστε και η  κ. Λατινοπούλου.

Εν όψει  πάντως των εξελίξεων τόσο ο Κυριάκος Βελόπουλος, όσο και ο Κωνσταντίνος  Μπογδάνος, με αναρτήσεις τους στα social media αναδεικνύουν την ανάγκη συνεργασίας των κομμάτων που κόπηκαν ή αναμένεται να κοπούν, προκειμένου να κατέβουν ως συνασπισμός δυνάμεων στις δεύτερες εκλογές του Ιουλίου.

Διαβάστε επίσης:

Τι είπε ο Αλέξης Τσίπρας για το πρωτάθλημα, τον Μπισμπίκη και τη Βανδή (Video)

Γιάνης Βαρουφάκης: Μια σύλληψη για τον ξυλοδαρμό του στα Εξάρχεια

Μάντζος: Οι «Έλληνες» και το ΕΑΝ αποτελούν διαδοχικά σχήματα της Χρυσής Αυγής

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 01:50