ΣΑΒΒΑΤΟ 01.06.2024 21:13
MENU CLOSE

Άκης Σκέρτσος: Επίθεση σε RSF και ΣΥΡΙΖΑ και με επιχείρημα για την ελευθεροτυπία το... Μακελειό

03.05.2023 16:39

«Κατά τους “Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα” η ελευθερία του Τύπου ανθεί σε στρατιωτικά και αυταρχικά καθεστώτα ή σε χώρες που σπαράσσονται από εμφύλιους πολέμους, όπως η Μπουρκίνα Φάσο που βρίσκεται στη θέση 58 της φετινής τους κατάταξης ως προς την ελευθερία του Τύπου, η Γουινέα που βρίσκεται στη θέση 85, η Σιέρα Λεόνε και η Γουινέα Μπισάου στις θέσεις 74 και 78 αντίστοιχα. Αντίθετα, κατά την ίδια οργάνωση, ο Τύπος «υποφέρει» στις ευρωπαϊκές δημοκρατίες που έχουν βαθιά ριζωμένο τον σεβασμό στην ελευθερία και ανεξαρτησία των δημοσιογράφων, όπως η Ελλάδα την οποία κατατάσσει στη θέση 107 (!!!)», δήλωσε ο Άκης Σκέρτσος.

Ο κ. Σκέρτσος τόνισε: «Σε αυτούς που ονειρεύονται, λοιπόν, απολυταρχικά καθεστώτα ως “παράδεισους” για την ελευθερία του Τύπου, ένα έχουμε να πούμε: Η αντιπροσωπευτική δημοκρατία είναι πάντα εύθραυστη και “δυστυχώς ποτέ δεν είναι αρκετή”. Γι’ αυτό και χρειάζεται συνεχή φροντίδα, μνήμη και αγώνες για να την προστατεύουμε από τους εχθρούς της. Όπως δηλαδή ο αγώνας που κερδίσαμε χθες, με απόντες τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΜέΡΑ25, μετά την απόφαση με συντριπτική πλειοψηφία του Αρείου Πάγου να απαγορεύσει στην εγκληματική οργάνωση-κόμμα του Η. Κασιδιάρη να διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών και την εκ νέου είσοδό του στη Βουλή».

Και σε υστερόγραφό του ο κ. Σκέρτσος συμπλήρωσε: «Ασχολούμαστε με αυτή την κατάταξη, παρά την εμφανή έλλειψη στοιχειώδους αξιοπιστίας στα κριτήρια αξιολόγησης, διότι η ελευθερία του Τύπου είναι πολύ σοβαρό αγαθό δημοκρατίας ώστε να το αφήνεις σε “ρεπόρτερ χωρίς σύνορα”, που αντίθετα με τον τίτλο τους ζουν μέσα σε κλειστά σύνορα ιδεών».

Διαβάστε επίσης:

ΣΑΒΒΑΤΟ 01.06.2024 21:10
Exit mobile version