search
ΣΑΒΒΑΤΟ 18.05.2024 16:33
MENU CLOSE

Εκλογές στην Τουρκία: Πώς μια σαπουνόπερα «κάνει ζημιά» στον Ερντογάν

10.05.2023 16:59
erdogan_0505_17400-700_new

Η σαπουνόπερα «Σερμπέτι Κράνμπερι» «κάνει ζημιά» στον Ερντογάν, καθώς έγινε ξαφνικά ένα από τα πιο έντονα σημεία συζήτησης πριν από τις κρίσιμες εκλογές στην Τουρκία, σύμφωνα με το Politico.

Όλα σχετίζονται με την πρωταγωνίστρια της σειράςτη Νουρσεμά, της οποίας οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει στη ζωή της, ωθούν τους θεατές να θέσουν στον εαυτό τους μια δύσκολη ερώτηση:

Ποιον θα ψήφιζε; Οι απαντήσεις που δίνονται δεν είναι και οι καλύτερες για τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος επιδιώκει να παρατείνει την 20ετή διακυβέρνησή του στις εκλογές. 

Την ίδια στιγμή, στις αρχές Απριλίου, το τουρκικό ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο αντέδρασε με αυστηρότητα στη θλιβερή ιστορία, επιβάλλοντας πρόστιμο στους δημιουργούς της σειράς και προσωρινή απαγόρευση της προβολή της, η οποία ανακλήθηκε αυτή την εβδομάδα.

Η επίσημη εκδοχή ήταν ότι οι αρχές έπρεπε να παρέμβουν για να αποτρέψουν την «απεικόνιση βίας κατά των γυναικών», αλλά δεν είναι λίγοι αυτοί που λένε ότι η τουρκική κυβέρνηση ενοχλήθηκε από την επικριτική στάση για τη ζωή μιας θρησκευόμενης οικογένειας στην οποία οι γυναίκες δεν μπορούν να αρθρώσουν ανεξάρτητη φωνή.  

Αυτό δεν είναι λίγο για τον Ερντογάν, καθώς η υποστήριξη πιστών συντηρητικών μουσουλμάνων γυναικών ήταν ζωτικής σημασίας για την άνοδό του στην εξουσία.

Πολλοί Τούρκοι πιστεύουν ότι ο Ερντογάν θα πρέπει να μπορεί να υπολογίζει «στην ψήφο της Νουρσεμά». Αλλά δεν είναι τόσο απλό, και τα θέματα που θίγονται στη δραματική σειρά ακουμπούν μερικά από τα πλέον ευαίσθητα κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα στη χώρα. 

Μερικές από τις γυναίκες που βοήθησαν στην άνοδο του Ερντογάν στην εξουσία τώρα τρέφουν αμφιβολίες – σε θέματα που κυμαίνονται από την κακοδιαχείριση της οικονομίας μέχρι τα δικαιώματα των γυναικών. Η ενδοοικογενειακή βία είναι ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο ζήτημα στη γειτονική χώρα.

Διαβάστε επίσης:

ΕΚΤ: Ανοικτή η πόρτα για νέες αυξήσεις επιτοκίων λέει η Λαγκάρντ

Τεχνητή Νοημοσύνη: Προειδοποιήσεις επιστημόνων ότι συνιστά απειλή για τη δημόσια υγεία

Βασιλιάς Κάρολος: Ποιος ήταν ο «Χάρος» του Αββαείου στην τελετή στέψης (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 18.05.2024 16:30