search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 18:57
MENU CLOSE

Φοιτητικές εκλογές: Νίκη της ΠΚΣ «βλέπουν» όλοι, εκτός από τη ΔΑΠ

11.05.2023 09:48
pks_new

Με αυξημένη συμμετοχή πραγματοποιήθηκαν χθες στα πανεπιστήμια της χώρας οι φοιτητικές εκλογές.

Συγκεκριμένα η πρώτη εικόνα από τους εκπροσώπους των φοιτητικών παρατάξεων δείχνει ελαφρώς αυξημένη συμμετοχή σε μεγάλα Πανεπιστήμια της πρωτεύουσας, όπως το ΠΑ.ΠΕΙ. και το ΠΑΔΑ, αλλά και στο ΑΠΘ και το ΠΑΜΑΚ στη Θεσσαλονίκη.

Για δεύτερη συνεχή χρονιά η ΠΚΣ καταγράφεται ως πρώτη δύναμη στα πανεπστήμια, με τις υπόλοιπες παρατάξεις να επιβεβαιώνουν τη νίκη της, εκτός από τη ΔΑΠ ΝΔΦΚ που υποστηρίζει ότι η Πανσπουδαστική πανηγυρίζει για αποτελέσματα που κανείς δεν αναγνωρίζει σε συλλόγους «φαντάσματα».

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η ΠΚΣ, με καταμετρημένες τις ψήφους σε 255 από 272 συλλόγους, το ποσοστό της Πανσπουδαστικής ανήλθε στο 34.07%, έναντι 27,69% της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Ακολουθεί η ΠΑΣΠ με 10,26%, ενώ και πάλι το Δίκτυο/Μπλόκο κινείται σε χαμηλά ποσοστά (2,39%).

«Στις φοιτητικές εκλογές χιλιάδες νέοι και νέες έστειλαν μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας με τη σαρωτική επικράτηση της Πανσπουδαστικής», ανέφερε σε δήλωσή του για τα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών, ο Θοδωρής Κωτσαντής, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ. «Η απελπισμένη προσπάθεια της κυβερνητικής παράταξης με όργιο νοθείας, εξαγοράς και “μαγειρέματος” των αποτελεσμάτων αποδεικνύει τον πανικό και την ήττα της! Το κυβερνητικό σχέδιο διάλυσης των φοιτητικών συλλόγων έπεσε στο κενό», ανέφερε.

Τα ΕΑΑΚ-Αριστερά Σχήματα δίνουν πρωτιά στην Πανσπουδαστική με ποσοστό 36,49% ενώ η ΔΑΠ συγκεντρώνει 25,43%.

Για νοθεία κάνει λόγο η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ

Για μια ακόμη χρονιά η παράταξη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ δεν αναγνωρίζει τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η παράταξη του ΚΚΕ και κάνει λόγο για «Νίκη της ΔΑΠ στις κάλπες, πρωτιά της ΠΚΣ στη νοθεία».

Σύμφωνα με τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα που επικαλείται, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ συγκεντρώνει το 40,31% των ψήφων, με την Πανσπουδαστική να ακολουθεί με 26,45%. Τρίτη δύναμη αναδεικνύεται η ΠΑΣΠ με 11,89%. Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, η φοιτητική παράταξη που πρόσκεινται στο ΣΥΡΙΖΑ (Δίκτυο/Μπλόκο) συγκέντρωσε μόλις 1,86%.

Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, κατηγορεί την παράταξη της Πανσπουδαστικής ότι «επιμένει στην πρακτική των νοθειών και της πλαστογραφίας», καθώς, όπως υποστηρίζει δύο φορές μέσα σε μία ώρα άλλαξε τον αριθμό των συλλόγων που αναγνωρίζει.

Διαβάστε επίσης:

Καλλιμάρμαρο: Νεκρός οδηγός μηχανής – Είχε συγκρουστεί με λεωφορείο (Video)

Καιρός σήμερα: Βροχές, καταιγίδες και ισχυροί άνεμοι (Videos)

Προαστιακός: Εκκενώθηκε συρμός στην Κινέτα – Έβγαζε καπνούς

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 18:55