search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 09:43
MENU CLOSE

Σκωτσέζοι αστυνομικοί κεραυνοβόλησαν 11χρονο με 50.000 βολτ για να τον ακινητοποιήσουν

15.05.2023 14:48
astynomia-skotia

Ένα ενδεκάχρονο αγόρι ακινητοποιήθηκε από αστυνομικούς με την χρήση τέιζερ, σε πάρκο αναψυχής στην Σκωτία και οι εικόνες έχουν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις.

Στο βίντεο που ανέβασε η ιστοσελίδα Scottish Sun φαίνεται το 11χρονο αγόρι που βρίσκεται στριμωγμένο σε μία γωνία του πάρκου Craig Tara, έξω από το Άιρ και κρατάει ένα μαχαίρι. Οι αστυνομικοί που το έχουν περικυκλώσει επιλέγουν  να το ακινητοποιήσουν κάνοντας χρήση του όπλου τέιζερ που ρίχνει 50.000 βολτ στο σώμα του.

«Ούρλιαζε από την αγωνία», είπε ένας αυτόπτης μάρτυρας, αναφερόμενος στην αντίδραση του παιδιού, προσθέτοντας ότι ο 11χρονος βρισκόταν «σε κατάσταση πανικού».

Πέντε αστυνομικοί είχαν περικυκλώσει τον 11χρονο και προφανώς θα μπορούσαν να το έχουν συλλάβει, αλλά δύο από αυτούς έβγαλαν τα όπλα τέιζερ και ο ένας από αυτούς χτύπησε το παιδί στο στήθος.

Όπλα τέιζερ χρησιμοποιούνται σε περιπτώσεις άμεσης απειλής για βίαιη αντίδραση.

Όταν το 11χρονο παιδί κεραυνοβολήθηκε από τα 50.000 βολτ του τέιζερ έπεσε κάτω ουρλιάζοντας από τον πόνο και κυριολεκτικά σπαρταρούσε στο γρασίδι .

«Το αγοράκι σπαρταρούσε και ούρλιαζε από τον πόνο και το σοκ», είπε ένας αυτόπτης μάρτυρας.

Η αστυνομία της Σκωτίας επιβεβαίωσε την χρήση όπλου τέιζερ. Για το περιστατικό διενεργείται έρευνα από τον αρμόδιο επίτροπο της αστυνομίας.

Η χρησιμοποίηση όπλου τέιζερ εναντίον παιδιού έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, με την επικεφαλής της οργάνωσης NSPCC Scotland, Τζόαν Σμιθ, που αγωνίζεται για τα δικαιώματα των παιδιών, να λέει ότι η χρήση τέτοιων όπλων «μπορεί να προκαλέσει φυσικά και ψυχολογικά τραύματα» και να χαρακτηρίζει «εξαιρετικά ανησυχητική» την συμπεριφορά των αστυνομικών.

«Κατανοούμε ότι η αστυνομία έχει καθήκον τη διασφάλιση της δημόσιας τάξης, αλλά την καλούμε να αναθεωρήσει την πρακτική της χρησιμοποίησης τέιζερ σε ανήλικους κάτω των 18 ετών και να ψάξουν άλλους αποτελεσματικούς τρόπους για τη διαχείριση περιστατικών στα οποία εμπλέκονται παιδιά και νεαρά άτομα», δήλωσε η Τζόαν Σμιθ.

Διαβάστε επίσης:

Εκλογές στην Αλβανία – Μπελέρης: «Νίκησε η Δημοκρατία, κέρδισε η Χειμάρρα» (videos)

Τουρκία: Εκνευρισμός στις αγορές λόγω του εκλογικού αποτελέσματος – Οι εκτιμήσεις των αναλυτών

Τουρκία: Σε χαμηλό διμήνου η λίρα, μεγάλες απώλειες στις μετοχές

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 09:43