search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 00:28
MENU CLOSE

Το πουσάρισμα των δημοσκόπων, το στοίχημα του Τσίπρα και η μέτρια καμπάνια

15.05.2023 08:58
tsipras_new

Πέντε μέρες έμειναν στην ουσία για τις εκλογές – αφού Σαββατοκύριακο δεν έχουμε προεκλογική δραστηριότητα – και τα κόμματα μετρούν δυνάμεις σε πλατείες, social media, τηλεθεάσεις αλλά κυρίως έχουν τον νου τους στις δημοσκοπήσεις.

Οι δημοσκόποι, οι περισσότεροι εξ’ αυτών ανεβάζουν την διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ στις 7-8 μονάδες, ενώ κάποια άλλοι κρατούν πιο μικρό καλάθι γιατί σου λέει τελευταία βδομάδα οι μετρήσεις μπορεί να δείξουν κάτι λιγότερο αισιόδοξο για την ΝΔ.

Ο Τσίπρας πάντως, μόνος κόντρα σε όλες τις δημοσκοπικές προβλέψεις, και δημόσια αλλά και κατ’ ιδίαν λέει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι το πρώτο κόμμα την ερχόμενη Κυριακή.

Σε ότι αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, για άλλη μια φορά ο Τσίπρας τράβηξε το κάρο μόνος του βάζοντας προσωπικό εκλογικό στοίχημα, αφού τα περισσότερα στελέχη δεν ανταποκρίθηκαν επαρκώς στη μεγάλη εικόνα, με την έννοια δηλαδή να μαζέψουν ψήφους για το κόμμα, ασχέτως τι έκαναν στις γειτονιές για την πάρτη τους. Και δεν ήταν μόνο αυτό, αλλά διάφορες μπαρούφες ορισμένων και δη πρωτοκλασάτων, στέρησαν στην πιο κρίσιμη στιγμή μια δυναμική.

Επίσης η καμπάνια του ΣΥΡΙΖΑ, τηλεοπτική και στα social media ήταν μέτρια, εκτός από ένα τηλεοπτικό σποτ, σχεδόν μια απ’ τα ίδια, δεν έδινε μια αισιοδοξία και μια προοπτική με ένα ενθαρρυντικό και άμεσο τρόπο.

Βέβαια, όλα αυτά θα δούμε τι αποτύπωμα θα αφήσουν στις κάλπες.

Οι Τούρκοι ψήφισαν με τη λογική «καλύτερα τον διάολο που ξέρουμε παρά αυτόν που δεν ξέρουμε». Μεγάλη η νίκη του Ερντογάν αφού κατάφερε, παρότι εδώ και 21 χρόνια πρόεδρος, να κερδίσει την αντιπολίτευση η οποία ήταν ενωμένη, μόνος του.

Στις 28 Μαΐου θα επιβεβαιώσει την απόλυτη κυριαρχία του.

Σε ότι αφορά στα δικά μας, μια από τα ίδια, εκτός κι αν η ανάγκη για αναστήλωση της τουρκικής οικονομίας αλλάξει προσανατολισμό και προτεραιότητες.

Διαβάστε επίσης:

Οι υποκλοπές ξανά στην ατζέντα, τα ζόρια Μητσοτάκη και ο Ανδρουλάκης του… «Σασμού»

Τα ζόρια των «μικρών» κομμάτων, οι λευκές διερευνητικές και το στοίχημα για Μητσοτάκη – Δένδια

Οι αποστάσεις μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων και το «σωσίβιο» Ανδρουλάκη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 00:25