search
ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 14:28
MENU CLOSE

Εκλογές 2023 – Μητσοτάκης από Πειραιά: «Η χώρα δεν χρειάζεται αβεβαιότητα ούτε πειραματισμούς»

16.05.2023 13:50
mitsotakis_peiraias

Το αφήγημα της ισχυρής εντολής στη ΝΔ στις εκλογές της 21ης Μαΐου, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος της αυτοδυναμίας και της σταθερότητας επανέλαβε ο πρωθυπουργός, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στον Πειραιά.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι «θέλουμε από άκρη σε άκρη όλη η Ελλάδα να στείλει το ίδιο μήνυμα ότι θα είναι γαλάζια. Ο Πειραιάς θα είναι γαλάζιος, η Β΄ Πειραιά θα είναι γαλάζια», προσθέτοντας ότι «η χώρα δεν χρειάζεται αβεβαιότητα και αστάθεια ούτε χρειάζεται πειραματισμούς και συμμαχικές κυβερνήσεις που πάντα ο ένας θα κοιτάει πώς θα υπονομεύσει τον άλλον».

Παράλληλα, δήλωσε σίγουρος ότι «θα κερδίσουμε αυτές τις εκλογές και θα τους κερδίσουμε με διάφορα», ωστόσο κάλεσε «να μην υπάρχει κανένας εφησυχασμός. Πάμε καλά και μπορούμε να πάμε ακόμα καλύτερα και θα πάμε καλύτερα. Πάμε να τα δώσουμε όλα και το βράδυ της Κυριακής εκτός από τη μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού στο μπάσκετ, ανήμερα Κωνσταντίνου και Ελένης, να πανηγυρίσουμε και τη νίκη της ΝΔ».

Κάνοντας, δε, αναφορά στις εκλογές στην Τουρκία ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «οι εκλογές που έρχονται έχουν τεράστια σημασία όχι μόνο για την οικονομία την υγεία την παιδεία και τις συντάξεις αλλά και τεράστια σημασία για την εξωτερική πολιτική. Ξέρω πολύ καλά πόσο δύσκολη ήταν η διαχείριση της Τουρκίας αυτά τα τέσσερα χρόνια αλλά εμείς ήμασταν αυτοί που κρατήσαμε τη χώρα ισχυρή και απαντήσαμε με ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων και χτίσαμε συμμαχίες».

Παράλληλα, συνέχισε τις επιθέσεις του στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας ότι «τον ξέρουμε καλά, τον έχουμε δοκιμάσει, δεν πιστεύουμε τίποτα από τα ψέματα που λέει. Προτιμώ να μιλώ για το μέλλον και για τα σχέδιά μας για μία ισχυρή Ελλάδα. Εμείς είμαστε η μόνη σοβαρή πρόταση διακυβέρνησης για την επόμενη μέρα του τόπου».

«Θα πρέπει οι πολίτες που θα ψηφίσουν την Κυριακή να αναλογιστούν ότι ψηφίζουν για κυβέρνηση και πρωθυπουργό που πρέπει να κρατήσει σταθερό και ασφαλές το σκάφος της χώρας σε ταραγμένα νερά και αυτό μπορεί να το εγγυηθεί μόνο η ΝΔ», είπε, προσθέτοντας ότι η κυβέρνησή του τήρησε «στο ακέραιο τη συμφωνία αλήθειας του 2019. Σήμερα παρά τις δυσκολίες η Ελλάδα είναι μία καλύτερη χώρα και ο Πειραιάς μία καλύτερη πόλη».

Επανέλαβε, δε, ότι «σε όλες τις δυσκολίες το κράτος στάθηκε ιδιαίτερα στους πιο ευάλωτους. Εμείς είμαστε η μεγάλη λαϊκή παράταξη της χώρας. Στηρίξαμε τους απόμαχους της εργασίας. Τον λογαριασμό για τον νόμο Κατρούγκαλου να τον στείλετε στον κ. Τσίπρα και τον κ. Κατρούγκαλο» και επανέλαβε ότι «όσους συνταξιούχους δεν είδαν αυξήσεις λόγω της προσωπικής διαφοράς θα εξακολουθούμε να στηρίξουμε μέχρι η προσωπική διαφορά να σβήσει οριστικά».

Τέλος, κάνοντας ειδική αναφορά στο «μεγάλο λιμάνι» της χώρας και τα έργα που γίνονται εκεί, σημείωσε ότι «ο Πύργος του Πειραιά μετατρέπεται σε ένα σύγχρονο κτίριο για 300 εργαζόμενους με νέες θέσεις εργασίας με καλύτερους μισθούς. Το πώς αλλάζει ο Πειραιάς δείχνει το πώς αλλάζει και όλη η πατρίδα μας και αυτή η προσπάθεια πρέπει να συνεχιστεί και θα συνεχιστεί μόνο με ισχυρή ΝΔ νικήτρια».

Διαβάστε επίσης:

Εκλογές 2023 – Euractiv: Δημοσκόπηση πολυεθνικής δίνει «ντέρμπι» ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Η μάχη της Κρήτης – Οι συσχετισμοί και τα στοιχήματα

Δόμνα Μιχαηλίδου στο topontiki.gr: Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη μάς έβαλε σε τροχιά ανάπτυξης (Photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 14:28