search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 09:10
MENU CLOSE

Ενές Καντέρ: Κατηγορεί τον Μασκ για περιορισμούς του Twitter στην Τουρκία

16.05.2023 19:16
kader_new

Ο Ενές Καντέρ κατηγόρησε τον διευθύνοντα σύμβουλο του Twitter, Έλον Μάσκ, ότι είναι περιορισμένη η πρόσβαση σε ορισμένο περιεχόμενο του μέσου στην Τουρκία λόγω των τουρκικών εκλογών.

«Δεν θέλω να ακούσω ξανά για τον Ίλον Μασκ να μιλάει για ελευθερία του λόγου. Υποκύπτει κυριολεκτικά σε μια δικτατορία», είπε ο Ενές Καντέρ στο «CNN This Morning».

«Η τουρκική κυβέρνηση κάλεσε τον Ίλον για να του πει ούτε λίγο, ούτε πολύ: “Αν δεν απαγορεύσεις δύο λογαριασμούς, τότε θα κλείσουμε ολόκληρη την εφαρμογή στην Τουρκία”. Και διάλεξε τις δουλειές και τα χρήματα από τα ήθη και τις αρχές του. Επομένως, δεν θέλω να ακούσω ποτέ ξανά να μιλάει για ελευθερία του λόγου», είπε. «Έκανε λάθος για αυτό, σίγουρα» υπογράμμισε ο πρώην παίκτης του NBA.

Το Twitter έχει κατηγορηθεί αρκετές φορές για τον περιορισμό του περιεχομένου στην Τουρκία, καθώς η χώρα διεξάγει τις προεδρικές εκλογές, οι οποίες οδηγούνται σε δεύτερο γύρο σε δύο εβδομάδες. 

Ο λογαριασμός Παγκόσμιων Κυβερνητικών Υποθέσεων (GGA) του Twitter ανήρτησε την Παρασκευή ότι «είχε λάβει μέτρα για να περιορίσει την πρόσβαση σε κάποιο περιεχόμενο στην Τουρκία» ως απάντηση στη «νομική διαδικασία».

Διαβάστε επίσης:

Πού βρίσκεται το πιο αρχαίο τουριστικό «θέρετρο» στην Ευρώπη; (Videos)

Γαλλία: Ο ανιψιός της Μπριζίτ Μακρόν έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού

Ουκρανία: Συνελήφθη ο επικεφαλής του Ανωτάτου Δικαστηρίου για μίζες 2,7 εκατ. δολαρίων

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 09:09