search
ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 00:14
MENU CLOSE

Κομισιόν: Σύσταση για την ιντερνετική πειρατεία σε αθλητικές καλύψεις

18.05.2023 13:25
football_new

Σύσταση σχετικά με την καταπολέμηση της διαδικτυακής πειρατείας αθλητικών και άλλων ζωντανών εκδηλώσεων εμπορικού ενδιαφέροντος, όπως οι συναυλίες και οι θεατρικές παραστάσεις, εξέδωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η Κομισιόν ενθαρρύνει τα κράτη-μέλη, τις εθνικές αρχές, τους κατόχους δικαιωμάτων και τους παρόχους ενδιάμεσων υπηρεσιών να λάβουν «αποτελεσματικά, ισορροπημένα και κατάλληλα μέτρα για την καταπολέμηση των μη εγκεκριμένων αναμεταδόσεων τέτοιων εκδηλώσεων, σε πλήρη συμμόρφωση με τα θεμελιώδη δικαιώματα και τους κανόνες προστασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα».

Με την κλιμάκωση της καταπολέμησης της πειρατείας, η σύσταση, υποστηρίζει η Κομισιόν, θα συμβάλει στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των κλάδων του αθλητισμού και της δημιουργικότητας της ΕΕ. Η σύσταση επικεντρώνεται σε τρεις κύριους τομείς: Άμεση ανταπόκριση σε ειδοποιήσεις οι οποίες σχετίζονται με ζωντανές εκδηλώσεις. Με βάση την Οδηγία για τις ψηφιακές υπηρεσίες, η Κομισιόν υπογραμμίζει τη σημασία της άμεσης δράσης των παρόχων υπηρεσιών οπτικοακουστικού περιεχομένου προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί η ζημιά που προκαλείται από την παράνομη μετάδοση.

Δυναμικά ασφαλιστικά μέτρα αξιοποιώντας παράλληλα ένδικα μέσα για την επιβολή της νομοθεσίας. Η Κομισιόν στο πλαίσιο της Σύστασης ενθαρρύνει τα κράτη-μέλη να αξιοποιούν τα κατάλληλα νομικά εργαλεία αποκλεισμού που είναι προσαρμοσμένα στις ζωντανές εκδηλώσεις αλλά και να παρέχουν νομική υποστήριξη στους διοργανωτές αθλητικών και άλλων ζωντανών εκδηλώσεων για κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων όταν τα μέτρα αποκλεισμού σε πρώτη φάση δεν είναι εφικτό να εφαρμοστούν.

Η Κομισιόν με τη Σύσταση εφιστά επίσης την προσοχή και την ευαισθητοποίηση εμπλεκόμενων μερών -δηλαδή διοργανωτών και ραδιοτηλεοπτικών οργανισμών- σε εμπορικές συμφωνίες άρρηκτα συνδεδεμένες με σημαντικά αθλητικά γεγονότα, ώστε να αυξήσουν την δυνατότητα πρόσβασης, να είναι προσιτό το τίμημα (συνδρομή) και να είναι ελκυστικές οι εμπορικές προσφορές στους χρήστες/τηλεθεατές/καταναλωτές σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Με τη Σύσταση η Κομισιόν θέλει να ενισχύσει τη συνεργασία εθνικών Αρχών, κατόχων δικαιωμάτων και παρόχων περιεχομένου για την καλύτερη αντιμετώπιση του φαινομένου της ιντερνετικής πειρατείας μέσα από μη εξουσιοδοτημένες ραδιοτηλεοπτικές μεταδόσεις ζωντανών εκδηλώσεων.

Η διασυνοριακή συνεργασία μεταξύ των κρατών μελών κρίνεται από την ΕΕ ως σημαντική λόγω της φύσης της πειρατείας, η οποία δεν γνωρίζει σύνορα.

Διαβάστε επίσης:

Μουτσινάς κατά Ευαγγελάτου: «Έχω βαρεθεί φρικτά την τηλεόραση που τρομοκρατεί» (Video)

ΕΡΤ3: Τηλεοπτική κάλυψη των εκλογών με διερμηνεία στη νοηματική

Χαμός στον αέρα του Mega – Έξαλλος ο Χασαπόπουλος – «Δίνετε σόου, έλεος πια!» (videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 00:14