search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 01:16
MENU CLOSE

ΠΑΣΟΚ: Χαμόγελα για την ομιλία Ανδρουλάκη στην Αθήνα – Ποιος ήταν ο «διοργανωτής» 

18.05.2023 06:30
pasokara_new

Ούτε στην Χαριλάου Τρικούπη δεν περίμεναν να έχει τόσο κόσμο όσο είχε η χθεσινή ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη στο Θησείο. 

Από τα ρεπορτάζ της εφημερίδας είναι γνωστό εδώ και μήνες ότι το ΠΑΣΟΚ αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα – δημοσκοπικό – στην Αττική σε αντίθεση με την περιφέρεια. Στον μεγαλύτερο νομό της χώρας το ΠΑΣΟΚ είναι λίγο κάτω από το 10%. Το γεγονός όμως ότι στην κεντρική του ομιλία ο Νίκος Ανδρουλάκης είχε τόσο κόσμο τους έκανε να αισιοδοξούν. 

Συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη αλλά και φίλοι του κόμματος έλεγαν πως πρόκειται για την μεγαλύτερη συγκέντρωση από το 2009. Ταξίδεψαν δηλαδή 12 χρόνια πριν. Πίσω απ’ αυτήν την μεγάλη συγκέντρωση «κρύβεται» ο γραμματέας του Κόμματος Ανδρέας Σπυρόπουλος. Είχε επωμιστεί μεγάλο βάρος του προεκλογικού – οργανωτικού αγώνα και – όπως φάνηκε – τα πήγε περίφημα. 

Ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Σπυρόπουλος

Οι μουσικές επιλογές πάντως στις ομιλίες του Νίκου Ανδρουλάκη έχουν και αυτές την σημασία τους. Πριν ανεβεί στο βήμα ακούγεται το «Καλημέρα Ήλιε» του Μάνου Λοΐζου σε στίχους Δημήτρη Χριστοδούλου. Μαζί με το έμβλημα και το όνομα επέστρεψαν και οι παραδόσεις. Όταν όμως τελειώνει την ομιλία του ο κ. Ανδρουλάκης «παίζει» «Πέρασε η μπόρα» από την Αναστασία Μουτσάτσου και τον Νίκο Ζιώγαλα σε στίχους και μουσική του Νίκου Ζιώγαλα. 

Το ερώτημα που γεννάται είναι αν η επιλογή του τραγουδιού έχει να κάνει με τις προσωπικές επιθυμίες του Νίκου Ανδρουλάκη και της ομάδας του ή αν θέλουν να σταλεί το μήνυμα της… «μπόρας που πέρασε»

Διαβάστε επίσης:

Κώστας Μπακογιάννης: Οι εκδόσεις Κάκτος τον τρολάρουν για την «Πολιτεία του Πλάτωνα»

Ακρίτα για δηλώσεις Σαββόπουλου: Λυπάμαι που δεν έχω ακόμα τον δίσκο του να του τον επιστρέψω

Netflix σε Μητσοτάκη για το «Emily in Paris»: Δεν είναι guilt, είναι pleasure

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 01:09