search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 03:39
MENU CLOSE

Πώς τα Τέμπη πιέζουν την κυβέρνηση

18.05.2023 06:00
mitsotakis karamanlis tempi

Στην εκπνοή της προεκλογικής περιόδου η κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη με το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών, καθώς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει βάλει δυναμικά στην προεκλογική ατζέντα την στάση της κυβέρνησης.

Η αντίδραση αυτή ήρθε από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Καρδίτσα και τα Τρίκαλα, όπου συναντήθηκε με τους συγγενείς των θυμάτων και οι οποίοι του εξέφρασαν τα παράπονα τους, γιατί το θέμα έχει εξαφανιστεί από την προεκλογική συζήτηση. Του επισήμαναν, μάλιστα, ότι έχουν εξαφανιστεί από τα ΜΜΕ οι κινητοποιήσεις τους για να λάμψει η αλήθεια γύρω από αυτό το θέμα.

Πολλοί υποστηρίζουν ότι στην πραγματικότητα η επικοινωνιακή πολιτική της κυβέρνησης να εξαφανίσει από την προεκλογική ατζέντα το θέμα των Τεμπών έγινε μπούμεραγκ, με αποτέλεσμα να επιφέρει ένα καίριο χτύπημα στο κυβερνητικό στρατόπεδο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Παύλος Ασλανίδης, πατέρας θύματος του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη δήλωσε χθες ότι « Ένα μήνα τώρα μας έχουν εξαφανίσει» και πρόσθεσε: «Δεν παίχθηκε πουθενά και μας είπαν οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ ότι υπήρχε εντολή να μην δείξουν τίποτα. Στην οδό Καραμανλή, που τον Καραμαλή τον εθνάρχη τον ψήφιζαν και οι γονείς μου. Γιατί δεν κάνουν και ένα debate με μας, με τους γονείς των παιδιών;».

Την ίδια ώρα, όπως αποκάλυψε πρόσφατα και η kathimeri.gr, από τις καταθέσεις των 30 μαρτύρων που έχουν προσέλθει στην ακροαματική διαδικασία για τα Τέμπη προκύπτει ότι εάν υπήρχε τηλεδιάσκεψη θα είχε αποφευχθεί το τραγικό δυστύχημα.

Το θέμα έχει μπεί πλέον για τα καλά στις προεκλογικές συζητήσεις, ανασύροντας μνήμες και φέρνοντας τα κυβερνητικά στελέχη σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση. Είναι χαρακτηριστικό, άλλωστε, ότι η κυβέρνηση εμφανίστηκε να καταφεύγει σε διευκρινιστικές δηλώσεις μετά από μία δήλωση του πρωθυπουργού ότι «πιστεύω ότι ο δικαιολογημένος θυμός των συγγενών των θυμάτων δεν δικαιολογεί τέτοιου είδους συμπεριφορές».

Μέσα σε αυτό το κλίμα, ο πρωθυπουργός σήμερα θα βρεθεί στην Θεσσαλονίκη για την καθιερωμένη προεκλογική του ομιλία και η αγωνία για πιθανές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας «έχει χτυπήσει κόκκινο».

Κυβερνητικά στελέχη φοβούνται ότι οποιαδήποτε οργισμένη αντίδραση, θα μπορούσε να αποτελέσει ένα σοβαρό χτύπημα στην ΝΔ λίγο πριν από τις εκλογές.

Μοιραία το ενδιαφέρον των συνεργατών του πρωθυπουργού στρέφεται στην γκρίζα ζώνη των δημοσκοπήσεων, καθώς φοβούνται ότι κάποιοι ψηφοφόροι από τους αναποφάσιστους μπορεί και να επηρεαστούν από αυτή την συζήτηση.

Διαβάστε επίσης:

«Γραμμή» Κασιδιάρη στους ψηφοφόρους του: Καταψηφίστε Μητσοτάκη, να είστε καχύποπτοι με Πλεύση, ΕΑΝ, Τζήμερο και «ΝΙΚΗ»

Σαμαράς: Η Νέα Δημοκρατία είναι το κόμμα της πατριωτικής ευθύνης – Απόλυτη προτεραιότητα το Δημογραφικό

Εκλογές 2023 – Νίκος Ανδρουλάκης: Ζητάω ισχυρή εντολή για να έχετε εναλλακτική

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50